Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr zapečený se sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 137 kJ /
511 kcal
Bílkoviny28,50 g
Tuky33,65 g
Vláknina1,90 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy22,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet v ledničce. Pak ho opečeme dozlatova na oleji po obou stranách. Krok 2: Opečeného kapra urovnáme do zapékací formy, vymazané máslem. Mléko procedíme, mrkev vyndáme a opláchneme. Máslo a hladkou mouku na talířku smícháme lžičkou, přidáme do mléka a uvaříme hustou omáčku a necháme vychladnout. Nastrouháme si sýr na jemno a 50 g vmícháme do prochladlé omáčky. Krok 3: Omáčku dáme na kapra, poklademe kolečky mrkve a posypeme zbytkem sýra. Krátce zapečeme v troubě na 200°C dozlatova. Podáváme s bramborem, nebo hranolky.

Zveřejněno 3. 7. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Sýrovou omáčku solím, když dám eidam 45%, který není uzený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KlA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr zapečený se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KlA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: Je mi líto, žebra jsem nepřekrajovala, nakrájela jsem je na hranolky a naložila. Děkuji moc, že jste si to přečetl, udělal jste mi radost.:-K:-K:-K

Eja57: Kapr je vykostěný, očištěný, je to hřbet, nakrájený příčně přes kostičky. Takto se nikdo nemusí bát, že si píchne v krku kost.:-K:-K:-K

I když to vypadá, že paní překrajovala žebra:-O8-(:-( tak možná myslela totok: https://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk

Chápu správně? Cílem prokrájení porcí kapra je "likvidace" kostí? Pak bych možná zdůraznila, že prokrajovat NAPŘÍČ kostičkami....Nebo jsem špatně pochopila?

Suroviny:
kapr, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, mrkev, nať celerová, nať cibulová, sýr uzený, šťáva citronová, máslo, olej

Přidat fotografie receptu