Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banáno-mrkvový biskupský chlebíček

Pokud vám přebývají doma nějaké přezrálé banány, není nic jednoduššího než je použít na přípravu výborného kyprého, ale také hodně sytého sladkého chlebíčku. Mrkev a banány zajistí vláčnost a sytost tohoto moučníku. K snídani jak stvořený!

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 719 kJ /
3 518 kcal
Bílkoviny55,49 g
Tuky200,04 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy362,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Vymažeme a vysypeme formu na biskupský chlebíček. Mrkev nastrouháme na jemno, banány s lžící mléka vidličkou rozmačkáme. Krok 2: Do mísy dáme vejce s cukrem, ušleháme ručním šlehačem do pěny. Po troškách přiléváme olej a vše vyšleháme do hustého krému. Krok 3: Do vaječného krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, skořici a zamícháme. Přidáme nastrouhanou mrkev, rozmačkané banány, ořechy, rozinky a promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 50 minut dozlatova. Upečený chlebíček poznáme tak, že se začne odlepovat od formy. Vpíchnutím špejle to raději zkontrolujeme. Špejle musí být po vyjmutí suchá.

Zveřejněno 10. 7. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Je hodně sytý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banáno-mrkvový biskupský chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3O6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banáno-mrkvový biskupský chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3O6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jaromira18: Peču bílkový, obyčejný a zkusím i tento. U nás biskupský chlebíček dlouho nevydrží. Peču aspoň 1-2 za měsíc.

Veronika.Hrozna: Veroniko, jsi zlatíčko doplnila jsem to. Rozpuštěné vlahé máslo můžeš dát, moc a moc ti děkuji.:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna: Kdy dát olej, chybí to v popisu, může být i rozpuštěné vlahé máslo?

<3

Estermik: Moc děkuji, také ho mám moc ráda.:-K:-K:-K

Luxusní <3 Měla jsem málo droždí, tak jsem tam loupla lžičku jedlé sody a polila čokoládou. Téměř jsme se o to poprali :-D

Suroviny:
olej slunečnicový, mouka polohrubá, cukr třtinový, prášek do pečiva, banán, mléko, mrkev, vejce, skořice, ořechy, rozinky

Přidat fotografie receptu