Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý salát s avokádem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 298 kJ /
310 kcal
Bílkoviny20,39 g
Tuky15,96 g
Vláknina4,32 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy19,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Avokádo oloupeme, vypeckujeme, polovinu nakrájíme na tenké plátky a polovinu na kostky, cibulku na kolečka, včetně natě. Rajčata a papriku nakrájíme na kostky, jedno vejce nakrájíme na plátky, jedno na kostky.  Krok 2: Zeleninu v misce smícháme s octem, olejem a bylinkami, přidáme natrhaný hlávkový salát a mix listů, ozdobíme plátky avokáda a vejce. Podáváme samotné nebo jako přílohu, např. k pečeným či grilovaným masům.

Zveřejněno 10. 7. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Salát můžeme osolit či opepřit dle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý salát s avokádem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3kK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý salát s avokádem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3kK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: nojono...neostřím kvůli tomu lžičku....
Noooo...Esme jich možná naučila jíst chlupaté kiwi, ale futrál z avokáda je podle mne fakt nepoživatelný....

Avokádo loupané vs. neloupané
Kdysi mě australská kolegyně honosící se nickem spíše latinskoamerickým:-K naučila jíst kiwi i s kožuchem... ;-)
ZRALÉ avokádo je jako máslo a pohodlně se separuje od slupky, leč na rozdíl od Eja57: nepoužívám naostřenou užičku ;-)
No, tu slupku vyzkouším, ale samozřejmě až budu za slaměného vdovce, že :-8

Eja57: s avokádem pracuji přesně jako ty. Nikdy jsem ho neloupala.

Zaujala mne ta příprava avokáda:-O fakt ho někdo loupete? já šíšu objedu ostrým nožem, zatočím, oddělím dvě půlky, vyjmu pecku a ostrou lžičkou ze slupky vyjmu dužinu...pokud je ideálně zralé k konzumaci je to otázka pár vteřin....a hned zakapu citronovou šťávou...

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá červená, vejce, avokádo, salát hlávkový, salát, cibulka jarní, ocet balsamiko, koření italské bylinky, olej olivový

Přidat fotografie receptu