Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová chilli omáčka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 511 kJ /
600 kcal
Bílkoviny12,79 g
Tuky2,90 g
Vláknina57,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy103,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz vsypte do hrnce, přidejte cca 4 PL třtinového cukru, octy, osolte a přilijte malinko vody. Jen tak centimetr ode dna. Přiveďte k varu, vhoďte bylinky, najemno nastrouhejte do směsi zázvor, česnek a přidejte najemno posekanou chilli papričku. Při mírné teplotě nechte rybíz rozvařit. Ochutnávejte a podle potřeby dochucujte cukrem, octy, případně solí. Každý rybíz je jinak kyselý, tak musíte množství ingrediencí přizpůsobit svým chutím. Krok 2: Jakmile jsou slupky a zrníčka oddělená, směs propasírujte. Zbytky ještě vraťte do hrnce, podlijte opět trochou vody a nechte ještě provařit. Opět propasírujte a hladkou směs ještě nechte probublávat do požadované husté konzistence. Krok 3: Omáčku můžete zavařit, ale postačí, když ji horkou nalijete do sklenek, zavíčkujete a otočíte dnem vzhůru. Tak je nechte zcela vychladnout. Po otevření uchovávejte v lednici.

Zveřejněno 26. 7. 2020

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová chilli omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3yx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová chilli omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W3yx

Marie

Suroviny:
rybíz červený, balsamico, balsamico, zázvor, česnek, chilli paprika čerstvá, cukr třtinový, sůl, saturejka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu