Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 736 kJ / 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 24,23 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 33,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za stálého míchání krátce zpěnit. Papriku nesmažíme dlouho, aby nezhořkla a ihned ji zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem.
Krok 2: Přisypeme na kostičky, hranolky, půlměsíčky nebo jinak pokrájenou neloupanou mladou cuketu či oloupaný a vydlabaný patizon a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka - na skus.
Krok 3: Zakysanou smetanu pokojové teploty dáme do většího hrnku a dobře ji promícháme dohladka s částí ještě nezahuštěné omáčky, kterou jsme do ní slili. Cuketu v hrnci zaprášíme moukou, promícháme a necháme krátce probublat. Pak odstavíme, přilijeme a vmícháme smetanu a už jen osolíme, případně opepříme dle chuti.
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami. Krok 4: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami. Krok 4: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Zveřejněno 8. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QVg
Moje poznámka
Cuketa / patizon na paprice - bleskový bezmasý paprikáš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QVg
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 7 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 7 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 7 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 7 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 7 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 8 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 8 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 9 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 9 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 11 hodinami
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vývar,
sůl,
smetana zakysaná
Komentáře (3)