Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská ostrá sladkokyselá polévka se zastřeným vejcem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie723 kJ /
173 kcal
Bílkoviny7,59 g
Tuky10,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampiony a opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru. Krok 2: Oberu prsa z grilovaného nebo vařeného kuřete, přidám do vývaru spolu s kusem pokrájené zelné hlávky. Psyllium namočím do malého množství vody, nechám 10 minut nabýt. Vliji do polévky, zamíchám, převařím. Dochutím solí, rýžovým octem a kokosovým cukrem (med mi v tomto případě nepřipadal vhodný). Krok 3: Ještě jsem přidala velkou špetku mletého chilli, byla málo pálivá a pro tmavší barvu asi půl lžíce worchesteru. Krok 4: Zastřená vejce: Uvedeme do varu 2 litry vody, kterou jsme okyselili 3 PL octa (stačí obyčejný kvasný lihový). Lžící nebo vařečkou uděláme ve vodě vír a do jeho středu opatrně vyklopíme ze skořápky vejce. Var okamžitě ztlumíme na minimum. Vejce v horké vodě pošírujeme cca 3 minuty, pak ho opatrně vylovíme třeba sítkem na čaj a necháme na ubrousku odkapat přebytečnou vodu. Zastřené vejce má mít tuhý bílek a tekutý žloutek.

Zveřejněno 11. 9. 2020

Poznámka autorky Taevita

Psyllium není nutné, ale polévku zahustí do správně "blemcavé" konzistence čínské polévky.

Recept inspirován internetem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská ostrá sladkokyselá polévka se zastřeným vejcem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7A6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská ostrá sladkokyselá polévka se zastřeným vejcem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7A6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

MamlajdaD: noo, já ať otevřu jakoukoliv sekci Topreceptů, je zahlcena kytičkovými nebo zvířátkovými recepty. Nic proti, jen kdyby se mezi nimi daly hledat i ostatní recepty. ????

Simona Skolakova: Proč bych si proboha "obhajovala" recepty? Podle zásad Dělené stravy dle LK jsou v pořádku, doufám, že lidem, kteří se touto cestou snaží zhubnout pomohou a to je asi tak vše.

Bublifuk: vyhledavač pracuje tak - jestli je to ok či ne, toť otázka - že přiřazuje recepty podle částí názvu - takže pokud mám všude "dělená strava podle LK" tak mi vyhledavač přiřadí dort ke guláši...

Vsichni dobre vime, ze worcester je typicke cinske dochucovadlo, ze ;-)

Bublifuk: nedělejte advokáta autorce,ona si svoje recepty jistě sama obhájí;-)Jinak souhlasím s cathleen,založte diskuzi;-)

Bublifuk: slovíčkaření. Jak v tomto komentáři, tak i v těch dalších dvou. Jde o to, vložit sem co nejlépe napsané recepty (pokud se chci pochlubit), aby se mohli ostatní inspirovat a uvařit podle nich.
Forma receptů je zde daná, kdo chce být součástí komunity, koukne, jak na to a přizpůsobí se. - To je vše a vše je mimo recept, nepatří k němu. Chcete-li, můžete si založit diskuzi a povídat si tam.

Eja57: Ano, představte si, že pokud v dnešní moderní době chce člověk na jakékoli stránce vyjádřit názor, tak se musí přihlásit, docela novinka co. ;-)
Nevím co vám na názvech receptů přijde nesmyslné. "Čínská sladkokyselá pálivá polévka (Dělená strava podle LK - zvířata)" jsou tam potřebný informace - Co to je, kam se to řadí a zařazení mezi rostlinnou a živočišnou skupinu) to je naprosto normální název, chcete třeba aby tam byl název "Pálivá polívka po čínsku"? I normálního člověka když potkáte na ulici a čte si nějaký článek, tak proč si čte třeba zrovna téma, o které by normálně ani okem nezavadil?
Protože ho zaujal název a když vás zaujme název, má autor z poloviny vyhráno.
No ohledně toho kvanta receptů které tu autor/ka přidává, tak pokud nemá tolik času přidávat recepty postupně například každý den jeden, tak prostě jen vynahrazuje dny, kdy na to čas nebyl. (Vím že to není nejlepší příklad, ale třeba vemte si, že milujete ježdění na kole, každý den si uděláte krátký výlet na 10 kilometrů, ale třeba 2 dny na to mít čas nebudete a bude vás to hodně mrzet, vy by jste si to nevynahradil/la a neudělala si větší výlet? Já osobně tedy ano.)
A pokud vím tak ty "kecy" o totáči či jiné politické straně tu zakázané či omezené nejsou, takže hold your horses, ok :-8 .

magdalenka: A představte si že se tu za den objeví desítky lidí a ani tu účet nemají, to je panečku věc, že?

cathleen: Takže
1. Nepíši že někoho urážíte, jen že poučujete.
2. Chápu že moderátoři tu odvádí kus práce, ale to že tady ve dvou slovech použitá majuskula (velké písmeno) není po gramatické ani češtinářské stránce špatně a nedá se počítat jako chyba, to je asi tak všechno co vám k tomu řeknu.
3. Otázku "proč zrovna v těchto dvou slovech jsou použita velká písmena" neházejte na mou osobu, nevidím autorovi/ce do hlavy, takže nevím jaký byl důvod aby to tak bylo napsáno, jen hádám a uvažuji nad tím proč by to tak může být...

Zahadny obhajca Bublifuk sa objavil prave dnes a prave tu... :-)

Eja57: Divím se Teavitě, že si neotevře svůj blog, receptů už má na to dost. Její příznivci a příznivci Dělené stravy podle Lenky Kořínkové by k receptům měly snadnější přístup a snazší vyhledávání. A způsob publikování receptů na vlastním blogu by si mohla určit podle sebe, nemusela by se podřizovat žádným stanoveným pravidlům. Jednoduchých návodů, jak si otevřít svůj blog je na webu celá řada. :-)

Taevita: Bublifuk se kvůli tomu zastání dokonce přihlásil....
Ano - obtěžuje mne, že nerespektujete nic - nesmyslné názvy receptů znemožňují obvyklé funkce webu - k čemukoli se přiřadí recepty úplně mimo jen díky závorce v názvu....A obtěžuje mne otevřít TOPky a vypadne na mne dalších X receptů od jednoho autora a nic jiného...
A věřím, že nejenom mne....
A ty kecy o totáči si nechte laskavě od cesty....

Bublifuk: Konečně se mě někdo zastal, děkuji. Zatím jsem tady měla pocit, jako pacient za totáče v nemocnici-obtěžuje a sestrám vyloženě překáží v práci.

cathleen: V SUROVINÁCH si opravím moka lžičku. Děkuji.

Taevita: tak to je dobrá zpráva:yes:

Taevita: v suroviách je velká špetka Psyllia, v textu moka lžička - co z toho je správně:-?

Bublifuk: mýlíte se ve třech věcech:
1. Nikomu se kvůli pravopisu neposmívám (a ani bych si to nedovolila, není to můj styl) - kde něco ode mě takového vidíte?
2. Tyhle LK recepty bych docela ráda i neopravovala, nicméně je to tu naše práce - dát všechny nové recepty do pokud možno stejné formy, tzn. i bez chyb. A k tomu se váže i další bod.
3. Tací, co si recept špatně přečtou... Stejně byste to mohl/a říct u kteréhokoliv jiného receptu, že je v něm něco, co se dá splést a rozhlídněte se - vidíte někde v textech receptů jejich části psané hůlkovým písmem?

Bublifuk: práce moderátorek je upravovat recepty a dohlížet na to, aby byly dle standartu majitelů stránek. Podle vaší logiky, když to odmítá te akceptovat, tak sem ty recepty nedávejte. A ty svoje agresivní a urážlivé a ublizenecke výlevy si nechte na doma.

cathleen: Ono pak jsou tu i tací, co si recept třeba špatně přečtou a místo té moka lžičky tam hodí normální lžičku nebo polévkovou lžíci, takže to zdůraznění je tam pro některé dosti podstatné. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud prostě v receptech z dělenky něco pokazíte, tak z toho budou né moc dobré výsledky. Všechno má prostě nějaký význam, navíc tohle je fórum pro pečení, vaření, smažení atd...to jestli je tam MOKA lžička nebo moka lžička, tak kvalitu receptu to nijak nesnižuje.
A jestli chcete někomu opravovat texty které napsal, tak jste se měla vyučit pedagogickou školu a jít otravovat děti do škol, které to potřebují více, než slušní lidé co si tu jen chtějí přidávat svoje recepty. Když už chcete někoho poučovat, tak by jste se zrovna mohla učit ze svého rčení co máte napsané pod jménem a k tomu vám jedno hezké moudro přidám - Než začneš soudit chyby jiných lidí, pohlédni na stopy svých vlastních mokasín.

Taevita: To je schválně, aby tam někdo nedal lžičku kávovou a neměl z toho kejdu. Píšu, kdy mám čas, od zítřka makám.

Proč je MOKA lžička opět hůlkovým písmem:-?:-? Bylo by vhodné trochu po sobě kontrolovat recepty a odstrant chyby, než to sem hrnout jako vidlemi :no:

Suroviny:
vývar kuřecí, cibulka lahůdková, mrkev strouhaná, chilli paprika čerstvá, žampióny, prsa kuřecí, psyllium, ocet rýžový, omáčka worcesterová, olej slunečnicový, vejce, ocet

Přidat fotografie receptu