Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paella Valenciana a Paella de Marisco

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 759 kJ /
3 766 kcal
Bílkoviny73,53 g
Tuky5,18 g
Vláknina38,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy840,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paella Valenciana:
Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech stran, aby zezlátlo, asi 10 minut (paličky 15 minut). Na posledních pár minut přidejte podélně nakrájené osminky paprik a opečte z obou stran. Ty vyjměte a nechte zatím stranou. Krok 2: K masu přidejte nakrájené fazolky, drcená rajčata, posekaný česnek, sypkou papriku, promíchejte, přilijte šafránovou vodu i s bliznami a vývar. Nechte cca 10 minut probublávat. Případně dosolte, protože přijde na řadu ještě rýže. Krok 3: Asi polovinu opečených proužků paprik nakrájejte na menší kousky, zbytek nechte vcelku na ozdobu. Vlijte do pánve 2 hrnky teplé vody a přisypte rovnoměrně rýži. Jednou dobře promíchejte, kousky masa a nakrájenou papriku rozložte po pánvi tak, aby byly po celé ploše. Vše nechte při střední teplotě probublávat. Kdyby se vám zdálo, že je rýže ještě tvrdá a už je v ní málo tekutiny, přilijte ještě teplou vodu a nechte rýži uvařit doměkka. Všechna tekutina by měla být odpařená, rýže měkká a měla by vytvořit vespod trošku připečenou krustičku. Posledních pár minut zakryjte paellu alobalem nebo utěrkou, všechny chutě se krásně propojí. Nakonec dozdobte pečenou paprikou a je hotovo, můžete podávat. Krok 4: Paella de Marisco:
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, papriku a sépie na kostičky cca 1x1 cm. Krevety zbavte krunýřů a ty vložte do 2 hrnků vody. Přiveďte k varu a vařte cca 10-15 minut. Z kunýřů tak připravíte skvělý vývar. Krok 5: V široké pánvi rozehřejte olivový olej, na něm asi 2 minuty restujte sépiové kousky a vyjměte je. Vložte na olej cibuli, restujte, po chvíli přidejte nakrájenou papriku, česnek, drcená rajčata, mletou papriku, zalijte vodou se šafránem a osolte. Restujte cca 3 minuty a přihoďte zpět sépie, zalijte vývarem z krevet a přidejte ještě hrnek teplé vody. Dosolte. Když vše přijde k varu, vsypte rýži, zlehka promíchejte a vařte. Po zhruba 10 minutách rozložte po povrchu slávky a po dalších 5ti krevety. Slávky se rozevřou (pokud ne, vyhoďte je) a krevety zrůžoví. Když je rýže měkká a bez tekutiny, přikryjte na posledních pár minut paellu alobalem nebo utěrkou, chutě se krásně prolnou. Jak jsem psala u předchozího receptu, rýže by měla vespod vytvořit trochu připečenou krustičku. Podávejte s měsíčky citronu.

Zveřejněno 7. 10. 2020

Poznámka autorky 1974andrea

Nafotila jsem pouze první variantu, ale recepty jsem dala oba.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella Valenciana a Paella de Marisco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Mp0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella Valenciana a Paella de Marisco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Mp0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, stehno králičí, kapie červená, lusky fazolové, rajče drcené, česnek, rýže kulatozrnná, voda, sůl, olej olivový, sépie, slávky, krevety, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, rajče drcené, rýže kulatozrnná, voda, sůl, olej olivový, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu