Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádové chlebíky se zastřeným vajíčkem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 333 kJ /
319 kcal
Bílkoviny21,56 g
Tuky15,40 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy22,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Avokádo zbavíme slupky, pecky a nasekáme ho na malé kousky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a vidličkou ještě promícháme. Krok 2: Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla. Krok 3: Šunku zprudka opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Chléb také opečeme na suché pánvi, aby byl křupavější. Avokádovou směs mažeme na opečené chleby, na vrch dáme šunku, zastřené vajíčko, Parmezán, vše osolíme a opepříme.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádové chlebíky se zastřeným vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpRr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokádové chlebíky se zastřeným vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpRr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Chlebíky vypadají opravdu k nakousnutí. <3:-K

Avokádo na takýto spôsob je mňamka. Ja kupujem radšej už zrelé avokádo aj keď správne vybrať je naozaj ruská ruleta. Zelené nám doma vôbec nedozrelo. Asi nemáme tú správnu klímu.

chiara: no, to je docela ruská ruleta najít v hypersuper.....:-((
Spíš doporučuji na pohmat tvrdé a nechat doma dva dny dozrát jak píše Magdalenka....

chiara: keď je tvrdé, obyčajne nie je zrelé, nechávam dozrieť pri izbovej teplote. Zabalím do papierovej utierky, nechám na linke. Za cca 2 dni je zrelé, nesmie byť veľmi mäkké ani veľmi tvrdé.

Já s tím avokádem mám problém, neumím v obchodě vybrat správně zralé. Jinak, za recept dávám bodíka:yes:

Skvěle napsané, děkuji ;)

Já si s dovolením jeden chlebík nabídnu:-*
O přípravě ztracených vajec by se dalo napsat vědecké pojednání:-D...máš je luxusní:yes:
Jen k tomu avokádu - kdo nemá zkušenost, mohl by mít problém...Za mne avokádo ideální zralosti objedu po dlouhé straně nožíkem, zatočím, mám dvě půlky, nožíkem seknu do pecky, vykroutím, lžící objedu kolem slupky a mám hotovo...Aby se někdo nepokoušel avokádo loupat:omg:

Suroviny:
chléb celozrnný, avokádo, česnek, pepř, šunka sušená, parmazán, vejce, ocet

Přidat fotografie receptu