Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 730 kJ /
4 716 kcal
Bílkoviny238,67 g
Tuky347,95 g
Vláknina32,15 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 9,51 g
Sůl11,60 g
Sacharidy146,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní.
2 cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, jednu cibuli na drobno a 4 stroužky česneku na slabé plátky. Krok 2: Uleželé maso opláchneme, osušíme, trochu osolíme, už jen opatrně, bylo naložené v soli, opepříme a svážeme provázkem, aby při pečení zůstalo pěkně kulaté. Krok 3: Hrnec PH vytřeme sádlem, poklademe kolečky cibule, posypeme kostičkami uzené slaniny, na to položíme maso, lehce zastříkneme olejem a dokola dáme mrkev s plátky česneku. Podlijeme ½ dl vody, přikryjeme a nastavíme 10 hodin na LOW. Krok 4: Na pánvi osmažíme cibuli na lžičce sádla do sklovita, přidáme očištěný špenát zbavený stopek, plátky česneku, osolíme, opepříme, necháme krátce, cca 5 minut, podusit a dáme zatím bokem. Krok 5: Do kastrolku se silným dnem dáme rozpustit máslo, přidáme tarhoňu a mícháme, než se pořádně obalí máslem. Přidáme tolik vody, aby byla těsně nad tarhoňu, osolíme, lehce opepříme a za stálého míchání dusíme až do měkka. V průběhu míchání, je-li potřeba, přidáváme po troškách vodu.
Ochutnáváme a jak je už al dente, vypneme, necháme trochu zchladnout. Během chladnutí vidličkou načechráváme, přidáme do špenátu a zlehka promícháme. Krok 6: Hotové maso vyndáme, zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Výpek s cibulí, slaninou a mrkví rozmixujeme a je-li nutné, dochutíme. Krok 7: Servírujeme plátky masa se špenátovou tarhoňou, zdobené červenou kapií a lístky špenátu. Omáčku dáme zvlášť do misky.

Zveřejněno 19. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YO5A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovice v PH (14 dní naložená) a máslová tarhoňa s baby špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YO5A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

medanek: Děkuji, moc rád vyzkouším...

Otec Manuel: Popravdě, já používám většinou tu variantu s namočenou, vyždímanou utěrkou. Ale je třeba dát do nádoby dle množství masa. Čím menší kousek masa, tím menší nádobu. Já nakládám více kusů a snažím se spíše do nádoby napěchovat a dále už, jak je psané.:-)

medanek: Prosím o informaci, kterou variantu uložení v lednici doporučuješ: zabalení do potravinářské fólie (vakuovačku nemám), nebo uložení do nádoby a přikrytí namočeným plátnem jako ve Tvých podobných receptech na bůček nebo kýtu? Je v tom rozdíl prosím?
Děkuji za rady a přeji hezký den!

hospodyne: :-K:-K;-) Není zač

:-KTo by mě nikdy nenapadlo, vždycky jen k nějaké konkrétní příležitosti. Ale když jsem byla ještě malá, protože se zabíjela tři prasata najednou, spousta masa byla naložená, bralo se průběžně k jídlu. Úplně jsem na to zapomněla. Moc děkuji za připomenutí:-K:-K

hospodyne: Moc děkuji:-K :-* , já už nakládám každé maso. Zvykla jsem si na to, chuť masa je úplně jiná ;-)

:-Kkrásná prezentace.:yes::yes:
Také máme naložené maso, po zabíjačce, tak budu moci " opisovat".

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, rychlosůl, cibule, mrkev, česnek, slanina uzená, pepř bílý, sádlo, sůl, olej, voda, špenát baby, cibule, česnek, sádlo, těstoviny tarhoňa, máslo, sůl, pepř bílý, voda, kapie, špenát

Přidat fotografie receptu