Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská cibulová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 841 kJ /
1 396 kcal
Bílkoviny56,24 g
Tuky81,76 g
Vláknina24,84 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 2,06 g
Sůl5,00 g
Sacharidy71,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita, občas ji zamíchejte. Krok 2: Vmíchejte cukr a nechte cibuli zkaramelizovat. Poté přidejte sůl, pepř, 3 snítky tymiánu, bobkové listy a zalijte vínem. Zredukujte a pak zalijte vývarem. Vařte asi 20 minut. Krok 3: Mezitím bagety nakrájejte na větší plátky a orestujte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Přendejte na plech, navrch rozdělte zbývající tymián a zasypte nastrouhaným sýrem. Krok 4: Plech dejte do trouby na horní gril a pečte při 200 °C, dokud se sýr nerozteče. Hotovou cibulačku ještě dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek a při podávání ozdobte zapečenými bagetami.

Zveřejněno 20. 11. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo8y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská cibulová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jo8y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vynikající 😋

Skvělý recept. Dala jsem půl napůl bílou a červenou cibuli a měla úspěch ????????

Mi se hlavně líbí ta ČERVENÁ cibule...chuťově i barevně

:yes::yes:<3:-K

casino: Je pravda že jsem úplně nechtěl aby byla do hněda ;-), takže to opravím, protože takto podušená je mnohem lepší :yes::-)

"Cibuli restujte při nižší teplotě dohněda,"
Kázala mi před lety jedna Francouzka, že na rozdíl od našich cibulaček se ta jejich dělá z dosklovita podušené cibule... :-)
No, ale podle obrázku mi stejně cibule moc dohněda nepřijde :yes:;-):-K

Suroviny:
cibule červená, ghee, cukr třtinový, pepř, tymián čerstvý, bobkový list, víno bílé suché, vývar slepičí, bageta, sýr

Přidat fotografie receptu