Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařované okurky podle babičky

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kennosaurus

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 sklenic

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 799 kJ /
908 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky0,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28,07 g
Sůl70,10 g
Sacharidy223,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu a ocet. Přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr, cukerín a hořčičné semínko. Vaříme 5 minut a poté odstavíme. Krok 2: Do čistých sklenic vložíme trochu cibulky, mrkve a snítko kopru. Poté začneme skládat omyté okurky. Nemusíme se bát je trochu namačkat. Krok 3: Zalijeme vlažným nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 stupních.

Zveřejněno 16. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařované okurky podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLxO

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařované okurky podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLxO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

casino: není tady smaljík s vyplazeným jazykem, ten mi tu teď chybí:-*
Bez trojčlenky bych tady doporučila tak 4 kg okurek...

Eja57:
No já to nevím, ale su gramotný tak sem si to vygůglil: "Orientačně počítejte s 5 kg okurek na 3,5 litru láku, které se vejdou do 11 sklenic."
Na trojčlenku sem ve vzdělávacím ústavu chyběl, ale vy to určitě zvládnete, tak mu (autorovi) pomozte :-K

casino: no nemyslím, že by mne podezřívali, že nevím, že na dané množství zavařovaček určité velikosti se množství okurčiček dle velikosti a tím pádem nálevu bude lišit:omg:
Ale nicméně někdo, kdo nikdy okurky nezavařoval, asi nebude vědět jestli ty necelé tři litry nálevu jsou na cca 1 kilo..5...10....????

Eja57:
Množství nálevu?
To není žádná sranda, že (pokud nevadí, že nálevu zbyde) :-)
No, vezmeme-li v úvahu 3 základní velikosti plodů, pak i zde platí profařené rčení, že "na velikosti záleží", že ;-) :-D :-K

Autore, možná bych doplnila na jaké množství okurek je toto množství nálevu...začátečník nebude vědět

Autore, nic nemažte. Komentář o sezonním receptu mne pobavil, to bych si mohla sednout k webu a toto připodotknout u desítek receptů... komentáře nemažu, jsou alespoň částečně k věci...
Poslední dva Dajdy a Casino ano, nový návštěvník webu by asi poněkud:-O

Kennosaurus:
rcp není žádná sláva (málo zeleniny, absence křenu :-( leč "každý jen tu svou má za jedinou" :-K
Nic nemažte, rcp tu patrně zapadne jako jehla v kupce sena ;-)
No, spíše by bylo vhodnější smáznout, možná dobře míněné, rady o sezonních receptech neb rcp jsou nadčasové, že :-)

Kennosaurus: Pro sebe? A proč jste si to neuložil pro sebe ve svém vlastním PC nebo to nenapsal do svého vlastního sešitku? :-O Nicméně recept je určitě dobrý, naše rodina tak zavařovala celá léta s menším množstvím cukru a cukerínu a s větším množstvím cibule a mrkve. :yes:

Kennosaurus: Nevím, v čem vidíte problém? Recept jsem vám pochválila a že jsem přidala malou radu, za to se omlouvám, už to neudělám. Omlouvám se proto, že jakýkoliv recept můžete přidat samozřejmě kdykoliv! Ale nemyslela jsem to špatně. :-K

MamlajdaD: Recept jsem vyžebral od mamky, protože jsou okurky výborné. Uložil jsem si to tu hlavně pro sebe a případně pro další. Myslím, že kdo bude chtít vyhledat recept, ten se sem v létě vrátí tak jako já. Stránky z kuchařky taky nevytrhnete, protože to není teď aktuální.. ;-)
Pokud je to pro vás nepochopitelný problém, recept s omluvou smažu.

ivulinka: :-D:yes: Ale jinak ten recept je dobrý, dělávala jsem kdysi skoro stejný kolik let. Jen jsem dávala o malinko míň cukru. ;-) Problém je spíš v tom, že sezonní recepty je lépe přidávat v sezoně, tedy v tomto případě začátkem léta. ;-) To sem teď píšu spíš jako radu autorovi receptu.

Suroviny:
okurka čerstvá, cibule, mrkev, semínka hořčičná, kopr, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin

Přidat fotografie receptu