Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená šunka

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 025 kJ /
962 kcal
Bílkoviny171,84 g
Tuky28,56 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 6,35 g
Sůl15,75 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme litr vody, necháme vychladnout a vsypeme sůl, koření a rozmačkaný česnek. Krok 2: Maso upravíme (odřežeme přebytečný tuk) a napícháme do svaloviny připravený lák. Kotletku vložíme do nádoby a zalijeme lákem, aby byla zcela ponořená. Dáme do lednice na 4 dny a každý den by se mělo otočit. Krok 3: Po naložení maso pevně zavineme do potravinářské fólie, vložíme do velkého tlačenkového obalu, který uzavřeme provázky a v nádobě necháme při ustálené teplotě 85°C  po dobu 2,5 hodiny prohřívat. Krok 4: Po této době necháme šunku ve vodě vychladnout a poté ji dáme do lednice aspoň na 12 hodin.

Zveřejněno 19. 12. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená šunka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená šunka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-K mňam, na to jsem si nikdy netroufla, máte můj obdiv❤️

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, sůl, voda,

Přidat fotografie receptu