Suroviny
Porce: 6 porci
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 318 kJ / 2 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,27 g |
Tuky | 186,48 g |
Vláknina | 43,24 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 61,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo, na kterém osmažíme cibulku do sklovita, přidáme řádně osolené maso a restujeme. Maso se celé musí pořádně zatáhnout. Přidáme koření, necháme rozvonět a přidáme nastrouhanou zeleninu.
Krok 2: Vše orestujeme a podléváme vodou, cca 1 l. Necháváme dusit v tlakáči cca 90-120 minut. Po dovaření vyndáme maso a koření. Vše rozmixujeme, přidáme šťávu z citrónu a lžíci hořčice. Dochucujeme podle potřeby.
Krok 3: Naředíme a zjemníme smetanou. Poté znovu ochutnáváme. Pokud jsme spokojení, podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvBy
Moje poznámka
Svíčková omáčka z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvBy
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 30 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
máslo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
hořčice,
citron,
smetana 33%,
sůl
Komentáře (7)