Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková omáčka z tlakáče

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sabipupp sabipupp

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porci

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 318 kJ /
2 705 kcal
Bílkoviny176,27 g
Tuky186,48 g
Vláknina43,24 g
Cholesterol 834 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,88 g
Sacharidy61,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo, na kterém osmažíme cibulku do sklovita, přidáme řádně osolené maso a restujeme. Maso se celé musí pořádně zatáhnout. Přidáme koření, necháme rozvonět a přidáme nastrouhanou zeleninu. Krok 2: Vše orestujeme a podléváme vodou, cca 1 l. Necháváme dusit v tlakáči cca 90-120 minut. Po dovaření vyndáme maso a koření. Vše rozmixujeme, přidáme šťávu z citrónu a lžíci hořčice. Dochucujeme podle potřeby. Krok 3: Naředíme a zjemníme smetanou. Poté znovu ochutnáváme. Pokud jsme spokojení, podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Svíčková krok za krokem i pro začátečníky

Zveřejněno 4. 1. 2021

Poznámka autorky sabipupp

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvBy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvBy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

sabipupp: asi by bylo třeba opravit v postupu dobu vaření - píšeš "Necháváme dusit v tlakáči cca 90-120 minut." a to je opravdu moc. Ne každý čte všechny komentáře, aby se dozvěděl, že jsi maso dělala v hrnci;-)

bofinka: ano já ho dělala v hrnci, ale jak píše paní pod vámi, svíčkovou můžeme i péct. Je spoustu receptu a spoustu receptu je jiných. ❤️Já ráda tento recept

hospodyne: Velice hezky jste to napsala, jinak já osobně svíčkovou miluji a čas ji ráda věnuji❤️.

Jak jsem dobre pochopila, maso jsi pripravovala v normalnim kastrolu. Mne se totiz zda doba vareni v tlakovem hrnci prehnane dlouha . . . . .

:-KJá si myslím, že tento recept naopak může třeba mladou kuchařku inspirovat k vyzkoušení. A co je a není svíčková, o tom by se dalo nekonečně dlouho polemizovat. Viz jiné recepty na TOPkách. Od mletého masa po vepřové i drůbeží. A mezi námi, dusit nebo péci svíčkovou celé dopoledne si můžeme dovolit my, důchodkyně a kuchařky s odrostlými dětmi. Za mě:yes::yes:

mika59: Měla jsem krásnou fotku z minulého roku, bohužel jak jsem napsala název svíčková na smetaně nechtělo se to uložit, proto je to svíčková na smetaně z tlakáče, v receptu je proto napsáno že se může dělat v hrnci nebo tlakáči. Jen pro objasnění ❤️

Mám ráda tlakáč a hodně používám. Jen svíčkovou bych tak neudělala. Prosím, berte to jako jen názor..a určitě ji nehaním, jen si myslím, že tohle jídlo si zaslouží tu péči a čas, si pohrát. Pokud to dělám takhle, je to alla svíčková na rychlo. Ale zase pro někoho proč né.? I já takhle improvizuji. ale není to svíčková...;-)

Suroviny:
maso hovězí, slanina, cibule, mrkev, celer, petržel, máslo, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, hořčice, citron, smetana 33%, sůl

Přidat fotografie receptu