Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s hlívou a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 090 kJ /
1 217 kcal
Bílkoviny41,72 g
Tuky5,15 g
Vláknina51,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,25 g
Sacharidy227,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur dobře propláchneme, zalijeme 2 hrnky vody a asi 15 minut necháme vařit doměkka. Krok 2: Hlívu rozdělíme na jednotlivé plodnice, větší překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek a papriku na malé kousky a česnek nasekáme na plátky.
Kousek zázvoru oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky. Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vhodíme připravenou hlívu i zeleninu a necháme orestovat.
Když je všechna zelenina skoro hotová na skus, přihodíme zázvor, osolíme, opepříme, zasypeme lžičkou sladké papriky, přidáme sójovou omáčku a vmícháme Ajvar. Nakonec do směsi zamícháme i uvařený bulgur.
Pánev vypneme a můžeme podávat.

Zveřejněno 12. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s hlívou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl3r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s hlívou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

MarcelaPa: To jsem moc ráda, že recept někoho inspiroval k uvaření ;-). Děkuji za fotečku!:-)

Trochu jsem improvizovala, podle toho, co bylo ve spíži. Dala jsem červenou cibuli, místo pórku jarní cibulku a neměla jsem ajvar. Ale i tak to bylo vynikající, moc nám chutnalo. <3Pokud nevadí, přidávám foto.

Suroviny:
bulgur, hlíva ústřičná, zázvor, cibule, pórek, česnek, paprika čerstvá červená, omáčka sojová, ajvar, sůl, pepř, paprika sušená sladká, olej olivový

Přidat fotografie receptu