Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská králičí polévka

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 385 kJ /
809 kcal
Bílkoviny18,18 g
Tuky64,32 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do poloměkka, zároveň osolíme. Krok 2: Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu a koření a vaříme dál, až je vše měkké. Já jsem měla jen ty hřbety s kousky žeber, tak jsem je osolené, opepřené a omoučené opekla vcelku (uvařená žebra jsem pak obrala a maso vrátila do polévky). Krok 3: Do polévky chvíli před dohotovením můžeme nalít pohár červeného vína a provařit, já tentokrát víno vynechala. Polévka je chutná např. s kostičkami bílé veky opečené na másle. Můžeme ale také zavařit nočky nebo i jinou zavářku. Opečenými plátky veky s dobrým strouhaným sýrem také nic nezkazíte, naopak. Nakonec polévku na talíři posypeme sekanou petrželkou.

Zveřejněno 18. 1. 2021

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem kdysi opsala, asi z nějakého časopisu, a trochu upravila, protože králičího masa bez kosti by mi na polévku asi bylo líto.

Ujišťuji kuchařky a kuchaře, že tymián v králičí polévce (v přiměřeném množství) je fakt skvělý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská králičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqnj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská králičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqnj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: Děkuji za milý komentář :-K a přeji ať vám polévka chutná! :yes::-8 Zdravím! :-K:-K:-K

:yes::yes:Musí být vynikající, těším se až jí uvařím.:-K:-K:-K

Suroviny:
maso králičí, máslo, mouka hladká, mrkev, petržel, celer, zelí, sůl, pepř, česnek sušený, koření nové koření, tymián, víno červené suché, máslo, vejce, mouka polohrubá, sůl, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu