Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš dietní

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 004 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny187,60 g
Tuky81,28 g
Vláknina11,49 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 1,60 g
Sůl3,80 g
Sacharidy44,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené  osolené maso, rychle orestujeme, zasypeme paprikou. kmínem, přidáme paprikovou pastu  a zalijeme vodou. Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca 2,5 hodiny nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bezlepkovým kmínovým chlebem, ale může být klasické pečivo či jiná příloha. To je už na každém strávníkovi podle vlastní chuti.

Zveřejněno 24. 1. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, ale samozřejmě se dá zahustit klasickou tradiční jíškou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKLn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKLn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

3 lahůdkove cibulky1 šalotka1 červená cibule1 žlutá cibule
Ještě se vám ze surovin vytratila BÍLÁ cibule, že :-8
No a pokud by tý cibule byl dostatek a guláš byl zahoustlý právě tou cibulí, tak byste nemusela řešit použití jakési bezlepkové jíšky 8-(

Suroviny:
hovězí zadní, špek, cibulka lahůdková, cibule šalotka, cibule červená, cibule, koření paprika maďarská, pasta papriková, olej slunečnicový, sůl mořská, voda, jíška

Přidat fotografie receptu