Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 608 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,15 g |
Tuky | 28,45 g |
Vláknina | 54,18 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 338,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou.
Do vriacej osolenej vody sádžeme halušky cez špeciálny cedník (alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, narezané fazuľky, osolíme, okoreníme, podlejeme troška vodou a 10 minút podusíme. Tekutinu vydusíme úplne. Krok 3: Do vymasteného pekáčika dávame vrstvy: 1/3 halušiek, posypeme strúhaným syrom, ½ fazuliek, opäť posypeme strúhaným syrom, 1/3 halušiek, opäť syr, druhá ½ fazuliek, strúhaný syr a zvyšok halušiek. Povrch posypeme strúhaným syrom. Krok 4: Zapečieme v rúre na 180°C asi 30 minút. Krok 5: Podávame so zeleninovým šalátom alebo iba so zeleninou.
Do vriacej osolenej vody sádžeme halušky cez špeciálny cedník (alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, narezané fazuľky, osolíme, okoreníme, podlejeme troška vodou a 10 minút podusíme. Tekutinu vydusíme úplne. Krok 3: Do vymasteného pekáčika dávame vrstvy: 1/3 halušiek, posypeme strúhaným syrom, ½ fazuliek, opäť posypeme strúhaným syrom, 1/3 halušiek, opäť syr, druhá ½ fazuliek, strúhaný syr a zvyšok halušiek. Povrch posypeme strúhaným syrom. Krok 4: Zapečieme v rúre na 180°C asi 30 minút. Krok 5: Podávame so zeleninovým šalátom alebo iba so zeleninou.
Zveřejněno 5. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrové halušky s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KwJM
Moje poznámka
Sýrové halušky s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KwJM
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 5 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 5 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 5 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Neregistrovaný před 8 minutami
Těstoviny s cuketou a sušenými rajčaty
Neregistrovaný před 18 minutami
Chutné vafle
Neregistrovaný před 18 minutami
Vepřové na zelí a pivu
Neregistrovaný před 25 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Neregistrovaný před 28 minutami
Zázvorovice
Neregistrovaný před 30 minutami
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Neregistrovaný před 30 minutami
Sušenky
Neregistrovaný před 33 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Neregistrovaný před 38 minutami
Krkovička na hořčici z remosky
Neregistrovaný před 40 minutami
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
sůl,
fazolky zelené,
sýr tvrdý,
cibule,
česnek,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (1)