Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Elina buchta

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 211 kJ /
3 397 kcal
Bílkoviny90,22 g
Tuky41,55 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 896 mg
Sodík 421 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy657,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr s tukem našlehat, postupně přidávat žloutky s vodou. Potom mouku s práškem do pečiva a sníh ze čtyř bílků. Krok 2: Mezitím si uvaříme pudinky s 3/4 litrem mléka. Krok 3: Umíchané těsto dáme na plech s peč. papírem a hned ho pocákáme horkým pudinkem a posypeme rybízem. Krok 4: Dáme upéct asi na 180°C na 30 minut. Krok 5: Po upečení, hned na horký koláč rozprostřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Zveřejněno 2. 8. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Recept mám od sousedky Elišky.

Plech nejdříve opláchnu vodou,a pak teprve vkládám papír a on krásně přilne a neodstává.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elina buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY2y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elina buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY2y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p:yes:+

Vůbec nic se nestane.Ono je totiž potřeba aby to trochu vsáklo a je to pak krásně vláčné.Bilý rybíz jsem dala jen na ozdobu,červený je pikantnější.Janičko děkuji.:-D

Jaruš, moc hezky jsi to popsala, ten bílý rybíz je tam moc hezký. Jen se chci zeptat, ta kysaná smetana se na tom, když je to horké nerozteče? Fotopostup-super;-):yes:

Tématické fráze:
buchta s rybízem, buchta z cerveneho rybizu, buchta s červenym rybízem, cerveny rybiz buchta, buchta z červený rybíz, buchta s rybízem a zakysanou smetanou, kefírová buchta se zakysanou smetanou, rybízová buchta s pudinkem, peřinková buchta se zakysanou smetanou, rybízová buchta se zakysanou smetanou, skořicová buchta, bratislavská buchta, buchta z bílého rybízu, řezy s pudinkem a zakysanou smetanou, buchta s bílým rybízem, skoricova buchta se zakysanou smetanou, buchty z červeného rybízu, červený rybíz buchtu, buchta s červeného rybízu, kefírová buchta na hrnky

Suroviny:
cukr krupice, mouka polohrubá, tuk hera, žloutek, voda, prášek do pečiva, mléko, pudink, smetana zakysaná, cukr skořice, rybíz červený

Přidat fotografie receptu