Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský řez

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hekute hekute

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 066 kJ /
5 513 kcal
Bílkoviny69,99 g
Tuky380,51 g
Vláknina38,99 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 584 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy432,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh za postupného přidávání cukru do husté konzistence. Pak postupně vešleháme žloutky. Následné zvolna - už vařečkou - stěrkou - vmícháme opatrně mouku, smíchanou s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Přidáme olej, vše jemně promícháme a nalijeme na plech. Já jsem měla rozměr 25x38cm. Pečeme na 180 °C asi 12-15 minut. Krok 2: Den předem svaříme 650 ml smetany ke šlehání. Do svařené horké smetany vsypeme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Zakryjeme a necháme vychladnout do druhého dne. Krok 3: Následující den korpus překrojíme na polovinu, vzniknou dva pláty o rozměru 25x19 cm.
Vychlazený šlehačkový krém našleháme, je to během chvilečky, do hustší konzistence. Polovinu pařížského krému naneseme na jeden plát korpusu, pokryjeme druhým plátem a ten následně zdobíme dle své fantazie zbylou polovinou krému Krok 4: Dáme do lednice minimálně na dvě hodiny vychladit, ale klidně do druhého dne a až potom krájíme na porce.

Zveřejněno 16. 2. 2021

Poznámka autorky hekute

Je to kalorická bomba, ale stojí za to vyzkoušet a v ničem neošidit. Slavnostní příležitost je už ta při ochutnávání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5O6v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5O6v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, kakao, olej, prášek do pečiva, šlehačka, čokoláda na vaření, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu