Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženky na žitném chlebu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 382 kJ /
1 525 kcal
Bílkoviny122,28 g
Tuky95,99 g
Vláknina2,72 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,42 g
Sacharidy41,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny, mimo chleba, smícháme a necháme chvíli propojit chutě. Krok 2: Chleba nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs na ně natřeme, asi 1-1,3 cm. Překrojíme napůl. Dáme smažit zvolna namazanou stranou dolů , aby se směs propekla. Z opačné strany nesmažíme, Vyndáme na papírové utěrky stále masem dolů, aby se odsál tuk. Pak naskládáme na talíř nebo tác, potřeme směsí hořčice s kečupem, ozdobíme cibulkou a salátovou okurkou. Dají se jíst i studené. Krok 3: Pokud by zbyla masová směs, můžeme vytvořit malé placičky a usmažit (viz obr. 2).

Zveřejněno 18. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženky na žitném chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XN3W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženky na žitném chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XN3W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

magdalenka: Ale ano. Doplní chuť, ale nepřevládá. Nechtěla jsem dávat jiné bylinky. Petrželkou bych nic neřešila, s majoránkou by to mělo chuť jako karbanátky, tymián by se nehodil, je příliš aromatický, ten dávám k přírodním játrům a dělám z něj sirup na kašel, bazalka se mi k tomu nelíbila a dobromysl je použitelná nejen do italských jídel, ale i k vepřové pečeni, do bramborových jídel a podobně. :-)

Hrst dobromysle asi nie...;-)

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, mléko, bujón, pepř mletý, koření grilovací, slanina anglická, sýr gouda, mouka hrubá, sůl, olej, chléb žitný, cibule červená, hořčice plnotučná, okurka salátová

Přidat fotografie receptu