Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku. Krok 2: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Plát potřeme marmeládou a na ni poklademe piškoty, které pokapeme rumem. Krok 3: Na piškoty přidáme broskve nakrájené na menší kousky. Na broskve navrstvíme ještě teplý pudink, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Několikrát propíchneme vrchní plát vidličkou a potřeme rozkvedlaným vejcem. Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova cca 20-25 minut (podle trouby - hlídáme). Zcela vychladlé nakrájíme na řezy, lehce poprášíme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.

TIP: Jak na šlehačku. Postup na šlehání vhodný i pro začátečníky

Zveřejněno 13. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xRGJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xRGJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Marie Svarcova: tedy Maruško, to je nádhera 👍 prosím Tě, čím to krájíš, že jsou strany tak hladké, určitě máš nějaký fígl nebo snad ,,udělátko " ? 😀
Hezký zbytek neděle 🍀

zdenka.s: :-K Zdeničko, moc děkuji za komentář. Nemám žádný fígl ani udělátko jen obyčejný nůž a jde to hezky. :-K Přeji krásné zakončení dne.

casino: :-) máte pravdu, přesně tak jak píšete dělám kremešníky nebo žloutkové řezy apod. Tohle bylo trochu jiné, krájelo se to dobře a vzhledem k tomu, že to bylo hned snědené tak i dobré. <3 To vaše listové těsto jsem už dělala a je fakt dobré, ale nebyl na to čas. :-) Polepším se a přeji hezký den :-K

Marie Svarcova:
Ono by to šlo udělat i tak, že z listového upečete dva pláty
Jeden pak naplníte a přiklopíte druhým plátem
No a fachmani by ten horní plát před pečením nakrájeli na obdélníčky velikosti budoucích porcí a potom jimi po upečení pokladli ten naplněný spodní plát:yes:
A vůbec..., to by se vám zkrátily žíly kdybyste na ten spodek použila linecké, když už to chcete mermomocí péci vcelku:-?

Eja57:
Patrně myslíte ten papundekl vespod, že 8-(
Je to jako boj s větrnými mlýny..., vždy povstanou noví zoufalci co z listového vyrobí srazek ;-(

Eja57: :-) Děkuji za komentář , já při každém receptu očekávám od Casina komentář :-D Zadala jsem do vyhledávače s jablky to zná a dělám také, chtěla jsem změnu, kompot byl domácí a jablka drahá :-K Hezký večer a neděli

Znám podobný recept, piškoty kulaté a podušena jablka, navrch čokopoleva. Tohle vypadá výrazně lépe:yes:
( čekám tady Casino, znám jeho názor na podobné recepty :-D)

Suroviny:
těsto listové, pudink vanilkový, cukr krupice, mléko, kompot broskvový, marmeláda rybízová, piškoty cukrářské, rum, vejce

Přidat fotografie receptu