Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sytá polévka z hnědých žampionů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ejdela

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 530 kJ /
366 kcal
Bílkoviny8,48 g
Tuky27,77 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle nebo oleji osmažíme cibuli se žampiony, které neloupeme. Když cibule trochu zesklovatí a houby se začnou smrskávat, přihodíme nadrobno nakrájenou zeleninu a znovu chvíli restujeme. Poté vše osolíme a okořeníme. Krok 2: Následně tuto směs lehce zasypeme moukou, zalijeme smetanou a počkáme, až to celé trochu zhoustne. Poté dolijeme vodou nebo vývarem do požadovaného množství a vaříme cca 15 minut. Krok 3: Na závěr přidáme prolisovaný česnek a čerstvou petrželku.

Zveřejněno 6. 4. 2021

Poznámka autorky Ejdela

Místo přidání mouky se polévka může rozmixovat a vytvořit z ní tak krém.

Navrch jsou rovněž skvělé krutonky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sytá polévka z hnědých žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQkg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sytá polévka z hnědých žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQkg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, cibule, mrkev, petržel, smetana 12%, sůl, pepř, kmín celý, koriandr sušený, česnek, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu