Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevný těstovinový salát II

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy cca1 hodina plus čas na odležení

cca1 hodina plus čas na odležení

Suroviny

Porce: 3+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 509 kJ /
1 556 kcal
Bílkoviny7,15 g
Tuky160,84 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Papriky, rajčátka, cibulky nakrájíme, kukuřici uvaříme al dente a necháme ji vychladnout.  Krok 2: Ve větší míse smícháme všechny nakrájené ingredience s těstovinami, přimícháme majonézu a dochutíme solí a pepřem. Necháme alespoň dvě hodiny uležet v chladu.

Zveřejněno 26. 4. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Dá se použít i Light majonéza, chuťově je téměř stejná, méně kalorií :). Salát je dobrý samotný nebo třeba s pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný těstovinový salát II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gwQj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný těstovinový salát II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gwQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Monika Sediva: No vidíš, dobrý nápad :-K

Monika Sediva: tak to já ráda s česnekem taky a ještě trochu usekané petrželky :-8:yes:

Dělám stejně, jen do majonézy vždy promačknu dva stroužky česneku pro zdraví :-):-):-)

IAmAndel: Děkuji :-K:-K:-K

Barevný těstovinový salát II

Do rýžovaru vložím dost vody,
těstoviny budou v ní mít hody.
Pak do té vody přidám mořskou sůl,
tři kapky oleje, práce je půl.

Dle návodu těstoviny vařím
a ve své kuchyni hospodařím.
Omyji si zeleninu čerstvou,
bude míti chuť jenom mladistvou.

Papriky, rajčátka i cibulky,
nakrájím dle kuchaře Vybulky.
Kukuřici uvařím al dente,
pak chladne, na to nezapomeňte.

Vše pak promíchám v skleněné míse,
tatarku, jogurt, jak v časopise.
Osolím přidám trošičku pepře,
chuť to potěší, mysl se nepře.

Pro mlsný jazyk nakrájím šunku,
co mi potěší chuťovou buňku.
Nechám vše zchladnout, už se moc těším,
jsem prostě gurmán, trošičku hřeším.

Tento text jsem napsal k receptu mé kamarádky a přítelkyně. Protože je skvělá kuchařka a vaří naprosto úžasně.

Suroviny:
těstoviny bezlepkové, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, cibulka jarní, rajče cherry, kukuřice mražená, majonéza, sůl, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu