Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 150,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2024 21:19
Popovskyrichard: Na půl litru smetany celou plechovku..
18. 7. 2024 20:06
Můžu se zeptat,kolik toho salka? Celou plechovku nebo jen tu menší tubu?
7. 6. 2021 06:41
mika59: Veronika.Hrozna: Před 30 lety to byla opravdu ruská zmrzlina z Ruska, dneska je to většinou česká napodobenina, to jsem chtěla říct svojí poznámkou. Spousta českých zmrzlin bohužel nechutná tak jako dřív, ať je to eskymo, přeslazený míša, o klasickém nanukovém dortu ani nemluvě - z četby jeho složení se mi přímo motá hlava. Takže si raději dám "zmrzlinu od unijních přátel", ostatně dneska se hojně prodává i v Rusku, nebo ještě raději nějaký lokální produkt, které mohou být naprosto špičkové. Na Pardubicku je proslulá točená "Kunětická zmrzka". Až pojedete kolem, zastavte se ve vesnici Kunětice (pod Kunětickou horou) a určitě ochutnejte. Pokud se tu vyskytnete v sobotu v podpovečer, budete moci po mši nahlednout do zdejšího kostelíka sv. Bartoloměje, který se nachází hned vedle stánku, a skrývá v sobě vzácné nástěnné malby z doby Karla IV. https://www.turistika.cz/mista/kostel-sv-bartolome....
6. 6. 2021 21:44
Veronika.Hrozna: Já dnes taky dělala.. vnoučatům chutná..a je to jednoduché.
6. 6. 2021 21:36
mika59: Ta tvoje, ano s tou opravdovou vanilkou je vynikající, chutná mi moc. Docela se podařila, ještě není moc zmrzlá, tak jsem z ní jen kousek ušmidlala k ochutnání , jak se podařilo z neztuhlé zmrzky ! Určitě jsem nedělala naposled, naopak musím udělat víc, ta dlouho v mrazáku nepobude, neboj! Zítra poleju troškou čokopolevy, ušetřila jsem si na tou fajnou čokoládku......
6. 6. 2021 21:15
Dajda: No určitě dnes nechutná jako před 30 léty. To byla neošizená smetanová zmrzlina.
6. 6. 2021 15:49
Dajda: Moskva je nadherna, neuveritelne mesto a lide. Zmrzliny vynikajici, nejsou z dovozu od unijnich pratel, kteri k nam vozi odpad.Moskevske metro mi vyrazilo
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
6. 6. 2021 09:22
Veronika.Hrozna: No to chce koupit si ruskou "ruskou" zmrzlinu!
5. 6. 2021 19:10
mika59: Super, dám do něj na noc vanilkový lusk.
5. 6. 2021 17:37
Veronika.Hrozna: Neměla jsem vychlazené...
5. 6. 2021 17:30
mika59: Zítra jdu udělat a proto se ptám, to Salko vychladit předtím, než je začnu přidávat do smetany? Moc se mi nechce,
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......
14. 5. 2021 21:21
srettka: Děkuji ti..
13. 5. 2021 16:52
Já se picnu, zase perla. Teda já být tvoje dítě, tak se budu kutáletKaždopádně tohle stojí za vyzkoušení, minimum surovin a výsledek vypadá velmi dobře.
13. 5. 2021 11:32
Ja taky a brzy vyzkousim. Pridam kousek vanilkoveho lusku do Salka ,den pred pripravou.
13. 5. 2021 08:48
já vůbec zmrzliny nejím ale tohle musím zkusit udělat dětem - dík za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 7 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Chowder s treskou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarohový závin z olejového těsta
Krize uvařila před 34 minutami
Štrúdl pro samotáře
Jasek uvařila před 52 minutami
Trenčianská rychlá polévka
Lisa444 uvařila před 1 hodinou
Americká buchta s jablky
MarketaNov uvařila před 1 hodinou
Vepřová krkovice na slanině a pórku
NariAi uvařila před 2 hodinami
Marinovaná krkovice pečená pomalu
HacRadek uvařila před 2 hodinami
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
elinkakov@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Pórková polévka s bramborem, paprikou a medvědím česnekem
trdlo uvařila před 4 hodinami
Dobrota z mletého masa
Janika1 uvařila před 4 hodinami
Čočková polévka
milos.h uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko kondenzované, oplatky dortové
Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z2rQ
16 názorů