Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka kudlanka ze žlutých fazolek

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 992 kJ /
476 kcal
Bílkoviny27,06 g
Tuky16,67 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 231 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy47,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do osolené vody dáme vařit na kousky rozkrájené fazolové lusky (fazolky to chce každopádně žluté, ze zelených to není ono), nadrobno nakrájené oloupané brambory, přidáme bobkové listy a kmín. Krok 2: Když jsou lusky i brambory měkké, zahustíme polévku kysanou smetanou, naředěnou mlékem, do které jsme zakudlali mouku a necháme ještě asi 10 min. povařit. Krok 3: Podle chuti dochutíme octem. Nakonec do hotové polévky přidáme nadrobno nasekané vejce.

Zveřejněno 14. 5. 2021

Poznámka autora Gregusa

Pozor! Před vlitím smetany musí být už polévka dostatečně slaná, pak nehrozí sražení smetany.

Babička byla z jižních Čech, odtud název kudlanka, neboli polévka zahuštěná moukou, zakudlanou do podmáslí nebo kysané smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka kudlanka ze žlutých fazolek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rpoq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka kudlanka ze žlutých fazolek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rpoq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazolky žluté, brambory, smetana kysaná, mouka hladká, kmín celý, bobkový list, sůl, vejce, ocet, voda

Přidat fotografie receptu