Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červeného zelí se sušenými švestkami

Hodnocení receptu je 3,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 20 min + odležení

20 min + odležení

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 960 kJ /
1 902 kcal
Bílkoviny26,00 g
Tuky92,05 g
Vláknina38,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy223,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu (zelí) nakrájame na rezance a premiešame so soľou a cukrom. Necháme asi 30 min odstáť, občas premiešame. Krok 2: Slivky nakrájame na rezance, pridáme škoricu, jablkový ocot a 2-3 lyžice vody a privedieme k varu. Ihneď odstavíme. Primiešame med, necháme ho dobre roztopiť a počkáme, kým slivky vychladnú. Potom k nim pridáme lístočky saturejky, korenie a olej. Krok 3: Slivky vmiešame do kapusty, podľa chuti dosolíme a necháme cca 2-3 hod v chladničke odstáť. Krok 4: Na tanieri posypeme šalát sekanými lieskovcami.
Podávame ako ľahkú večeru s celozrnným pečivom či chlebom.

Zveřejněno 25. 5. 2021

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy, mierne upravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY25

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY25

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
zelí červené, švestky sušené, cukr, skořice, ocet jablečný, olej olivový, pepř, saturejka, med, ořechy lískové, sůl

Přidat fotografie receptu