Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovácká zelná polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rizekB

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 569 kJ /
2 048 kcal
Bílkoviny83,04 g
Tuky66,26 g
Vláknina92,54 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,09 g
Sacharidy236,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Namočíme přes noc 200 g bílých fazolí, druhý den je scedíme, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody a uvaříme je téměř doměkka. Krok 2: Zelí propláchneme, pokud je příliš kyselé a též uvaříme v jiném hrnci doměkka. Na půl hodiny namočíme do teplé vody 20 g hřibů, potom je vymačkáme a nakrájíme. Krok 3: Na třech lžících oleje necháme zesklovatět velkou cibuli, zasypeme čtyřmi lžícemi špaldové mouky a umícháme světlou jíšku. Přidáme fazole, dobře rozmícháme, osolíme, přídáme půlku celeru a tři mrkve nakrájené na kostičky, pět stroužků česneku, hřiby, bobkový list, pepř a tři lžíce povidel. Uvaříme doměkka a vmícháme zelí. Společně krátce povaříme, zjemníme 250 ml smetany a prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s chlebem

Zveřejněno 26. 5. 2021

Poznámka autora rizekB

Polévky ze Svatojánu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovácká zelná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wo0R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovácká zelná polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wo0R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole bílé, zelí kysané, hříbky sušené, olej, cibule, mouka špaldová hrubá, celer, mrkev, česnek, bobkový list, pepř, povidla švestková, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu