Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo - houbový kotlík

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 762 kJ /
660 kcal
Bílkoviny26,47 g
Tuky3,41 g
Vláknina55,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 548 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy105,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme ji restovat.
Když cibule začne zlátnout, přidáme do hrnce hlívu a žampióny, oboje nakrájené na kousky. Přidáme půl lžičky kmínu a podlijeme šálkem vody. Necháme asi 5 minut podusit. Krok 2: Zatím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, rajčata nakrájíme na malé kostičky, celer nastrouháme na hrubé slzy a česnek rozetřeme.
Pak k podušeným houbám přidáme připravené brambory a zeleninu, přisypeme papriku, sůl, pepř, podlijeme asi 2 hrnky vody a necháme vařit do změknutí brambor. Krok 3: Pohankovvou mouku rozmícháme v troše studené vody a přilijeme do hrnce. Promícháme a necháme chvilku povařit.
Dochutíme majoránkou a nakonec přisypeme nasekaný libeček.
Vypneme a můžeme podávat.

Zveřejněno 30. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo - houbový kotlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2gl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo - houbový kotlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2gl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, hlíva ústřičná, žampióny, cibule, česnek, rajče, celer, mouka pohanková, sůl, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká, majoránka, libeček, olej

Přidat fotografie receptu