Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošská pikantní povidla

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 346 kJ /
7 970 kcal
Bílkoviny47,33 g
Tuky19,93 g
Vláknina194,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 803,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!) a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody. Krok 2: Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v jiném hrnci (pokud možno bez vody). Krok 3: Oboje po rozvaření propasírujeme, smícháme, přidáme cukr a vaříme cca 40 min. za stálého míchání.

Pozor - rádo se připaluje a stříká!!

Nalejem do sklenic vypláchnutých horkou vodou a streilizujeme při 80°C asi 30 min.

Zveřejněno 5. 8. 2009

Poznámka autorky spagetka

Tyhle povidla vydrží neskutečně dlouho. Ještě ukážu na foce - to je sklenice z roku 1999! kterou maminka zapomněla ve sklepě a je báječně pikantní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošská pikantní povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQXV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošská pikantní povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQXV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

jo .. děláváme bez rajčat .. letos jsme zkusily takto ... tak jsem zvědavá .. ještě jsme nenačali ...

Dělám jenom jablka, hrušky a švestky. Zkusím to i s rajčaty, jestli budou zatím to vypadá ž e jich bude jenom pár z fóliáku.

Díky :-)

suzanna - yvpařené sklenice - naleju do nich vařící vodu a vyleju. Zahřejou se a neprasknou, když do nich naleješ cokoli horkého, už jsem to opravila na srozumitelnější způsob ;-)

Taky mam dotaz :-) co to jsou vyparene sklenice? :-O

Navinulá jablka - taková lehce nakyslá, ale s převahou sladší chuti, sladkokyselá, ale zas cítíš i tu kyselost - to jsem ti pomohla, co? :-D:-D:-D. Prostě se ti musej v puse sbíhat sliny, když do jablka kousneš a nepřestaneš, dokud ho nesníš:-)):-D

No, to jo, to by se mi líbilo:-p, jen prosím tě, řekni neznalému, co jsou to navinulá jablka?:-O To jsem vám ale dala tip, co?:-)):-D! Ale to je fajn, povidla se vždycky hodí tady mít;-) Něco mám ve sklepě ze švestek, ale nechce se mi tady fotit sklenka s povidly, když nemůžu nafotit postup.:-/

spagetka - já jsem si to myslela, že to asi nebude tak nutné ;-):-))

Maris - upřímně - já je neloupu ;-), napsala jsem přesný postup podle mé kuchařky, ale taky je neloupu. Myslím, že jak říkáš, stejně to pasírujeme

To je moc zajímavý recept. Musí se ty švestky loupat, když se to potom pasíruje ?

Vím, že je tu podobný recept na Jihočeská povidla, ale tenhle je přece jen malinko odlišný ;-)

Tématické fráze:
povidla z jablek, krkonošská kuchařka, povidla z hrušek, povidla z jablek a hrusek, povidla ze švestek a jablek, povidla recept, povidla ze sušených hrušek, hrušky povidla, jablka na rozvaření, navinulá jablka, povidla jabko a hruška, hrušková povidla recept, pikantní švestky, povidla jablka, povidla ze sušených jablek, povidla jablka hrušky, povidla, rozvareni hrusek, povidla z neloupaných hrušek, povidla z hrušek a jablek

Suroviny:
jablko, hruška, švestky, rajče, cukr krystal

Přidat fotografie receptu