Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hamburgery II.

Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé pečivo, šťavnaté maso, na kterém necháme roztopit plátek sýra, zelenina a omáčka. To vše můžeme spojit v jedné bulce.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 908 kJ /
1 173 kcal
Bílkoviny90,98 g
Tuky82,96 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme s masem, vejcem, osolíme a opepříme a trošku zahustíme moukou. Hmotu pořádně propracujeme. Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku. Krok 2: Hamburgerové bulky rozřízneme podélně, jednu půlku na řezné ploše mázneme hořčicí, druhou půlku kečupem. Krok 3: Na spodní část dáme list salátu, na něj teplé maso, plátek tvrdého sýra a zeleninu (řezy papriky, okurky, někdo dává okurku kyselou). Přiklopíme a ihned podáváme.

TIP: Další oblíbené recepty na skvělé domácí hamburgery

Zveřejněno 6. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Bulky jsou pečené podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6641-kynute-testo-...

Hambáče si může ozdobit a ochutit každý podle své vlastní chuti.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburgery II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro5E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburgery II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro5E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Hmm... dobrota.:-))

:-p:-p:-))

Mňam mňam :-p

Výborné je aj hovädzie mleté mäso,ochutené soľou,korením,mletou červenou paprikou,so štipkou majoránu a tymiánu.Hotové placky pokvapkáme sójovou omáčkou a opečieme na masle.V žemle nesmie chýbať majonéza s pažítkou a petržlenom.Robila som ich predvčerom,ale kým som stihla nafotiť,všetky boli zjedené.:-S:-D:-D

Díky za tip, vyzkouším.:-)

Máte to moc hezké - zkuste bulku po rozříznutí ještě opéci (tu řeznou plochu) - tak to bude jako pravý hambáč - mimochodem - maso má být jen ochucené solí a pepřem , žádná mouka ani vejce. Přesto je to krásné ;-)

Tématické fráze:
domácí hamburger z mleteho masa, domácí hamburgery, recept na domácí hamburgry, domácí hamburger, domácí hamburgry, recept na hamburgery, domácí bulky na hamburger, domaci hamburger recept, domácí hamburgr, maso na hamburgery, hovězí hamburger podle pohlreicha, domácí hamburgery z mletého masa, domácí bulky na hamburgery, domácí bulky s hamburgrem, jak ochutit maso na hamburgery, hamburgry podle pohlreicha recept, hamburger podle pohlreicha, recept na domaci hamburgery, recept na domácí hamburger, hamburger dle pohlreicha

Suroviny:
maso mleté, vejce, cibulka, sůl, pepř mletý, mouka hladká, tuk na smažení, sýr plátkový, zelenina čerstvá, kečup sladký, hořčice, bulka

Přidat fotografie receptu