Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkový pudink s rebarborou a vločkami

Kdo by neměl rád pudink?! A třeba takový vanilkový můžeme doplnit i kousky rebarbory. Tu nakrájíme, necháme doměkka povařit s cukrem a na střídačku vrstvíme. Na poslední rebarborovou vrstvu pak dáme ještě posyp z ovesných vloček.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 798 kJ /
908 kcal
Bílkoviny34,32 g
Tuky15,24 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 405 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy157,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme pudink podle návodu na obalu. Krok 2: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky. Vložíme do hrnce a posypeme 3-4 lžícemi cukru. Mírně podlijeme vodou (jen na dně) a přivedeme k varu. Za občasného míchání zlehka povaříme, dokud rebarbora nezačne měknout. Rovněž důkladně vychladíme. Krok 3: Vločky vložíme do trouby pod gril a necháme chvíli opražit aby chytily barvu. Krok 4: Do připravených skleniček střídavě vrstvíme rebarboru a pudink. Poslední vrstvu bude tvořit rebarbora, kterou posypeme praženými vločkami. Podáváme vychlazené.

TIP: Ovesné vločky ve sladké kuchyni

Zveřejněno 18. 7. 2021

Poznámka autora rizekB

zdroj: Zeleninová kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkový pudink s rebarborou a vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gA86

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkový pudink s rebarborou a vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gA86

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Majkaa: ovsené vločky neobsahujú lepok. Môžu byť v nich stopy (mlyn, spracovanie). Sú celiatici, čo ani stopy lepku netolerujú.

Bezlepkové? Co ty ovesné vločky.

Suroviny:
mléko, pudink vanilkový, rebarbora, cukr třtinový, vločky ovesné

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu