Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kuřecích drobů

Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do sychravějšího období, kdy pomůže s bojem proti nachlazení.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Středně náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 140 min

145 min (5 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 615 kJ /
625 kcal
Bílkoviny20,25 g
Tuky10,38 g
Vláknina22,33 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 263 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy103,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme krky, srdíčka a žaludky, omytou rozpůlenou cibuli i se slupkou, rozpůlený česnek, libeček s bršlicí, koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny. Krok 2: Po 2 hodinách v jiném hrnci na másle osmahneme najemno nastrouhanou zeleninu, přecedíme do ní polévku. Krok 3: Obereme maso z krků, nakrájíme žaludky a srdíčka. Povaříme 5 minut, přidáme tarhoňu a nudle. Jakmile změknou, polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku.

TIP: Jak zpracovat zvířecí droby?

Zveřejněno 22. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecích drobů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JOWD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecích drobů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JOWD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk kuřecí, srdce kuřecí, cibule, česnek, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, libeček, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, kedlubna, máslo, těstoviny tarhoňa, nudle, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu