Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová mangoldová polévka s jogurtem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 020 kJ /
722 kcal
Bílkoviny45,91 g
Tuky13,69 g
Vláknina24,72 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 699 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy94,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mangold omyjeme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek očistíme a nakrájíme každý stroužek alespoň na čtvrtiny. Krok 2: Mangold, cibuli a česnek vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a dusíme zhruba 10 minut. Krok 3: Přidáme mouku a mléko a rozmixujeme do hladka. Osolíme a vrátíme na sporák, kde polévku povaříme asi 5 minut. Pokud je polévka moc hustá, přidáme mléko. Krok 4: Servírujeme se lžící jogurtu na každou porci a s jedlými květy, které dodají polévce pikantní příchuť.

Zveřejněno 10. 8. 2021

Poznámka autorky Kocmax

Tento a další recepty najdete na varimebeztuku.blogspot.com/2021/08/kremova...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová mangoldová polévka s jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wXxm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová mangoldová polévka s jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wXxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mangold, cibule, česnek, mléko, mouka hladká, jogurt, sůl, lichořeřišnice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu