Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 118 kJ / 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,35 g |
Tuky | 45,10 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme pošírovaná vajíčka (kdo nemá možnost křepelčí, může dát malá slepičí). Vajíčka opatrně rozklepneme do malých mističek, kalíšků nebo hlubokých lžic. Postupně každé vajíčko naklepneme a špičkou ostrého nože protrhneme tuhou blánu, pak jemně otevřeme, obsah vyklopíme do mističky a zalijeme octem. Dáme vařit vodu s trochou octa, ocet vytvoří obal - nikdy nedáváme sůl, ta bílek roztřepí. Vajíčka i s octem vlijeme do mírně vroucí vody a vaříme max.1 minutu, poté přendáme do studené vody, aby se zastavil okamžitě var.
Krok 2: Do hrnce dáme máslo a orestujeme nakrájený, opraný a okapaný pórek. Přidáme brambory nakrájené nadrobno, sůl a pepř. Zalijeme horkým vývarem kuřecím nebo zeleninovým. Vaříme do změknutí a pak částečně rozmixujeme. Do hotové polévky přidáme pár koleček spařeného pórku, boby nebo hrášek a na každou porci 2 křepelčí nebo 1 slepičí vejce (vařit 2,5 min). Nakonec dochutíme libečkem, pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 24. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórková polévka s křepelčími vajíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OW0E
Moje poznámka
Pórková polévka s křepelčími vajíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OW0E
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
pórek,
brambory,
máslo,
vývar kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
vajíčka křepelčí,
boby zelené,
pažitka
Komentáře