Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pirohy se zelnou náplní

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 219 kJ /
2 681 kcal
Bílkoviny95,05 g
Tuky63,78 g
Vláknina33,65 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 3,66 g
Sůl8,84 g
Sacharidy416,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve zaděláme klasicky kvásek z 1 lžíce mouky, 2 lžic vlažné vody s mlékem, droždí, cukru a necháme vzejít. Do vzešlého kvásku přidáme 3/4 prosáté mouky, 1 lžičku soli,1 vejce pokojové teploty, 3 lžíce slunečnicového oleje a přiléváme postupně vodu s mlékem, vše neprve zpracujeme v míse. Krok 2: Na stůl nasypeme část zbývající mouky a těsto přendáme dobře zpracujeme rukama. Podle potřeby přidáváme ještě trochu mouky. Výsledkem by mělo být měkké těsto, které se nelepí na ruce a dá se s ním pracovat. Z těsta vytvarujeme kouli, přikryjeme čistým ubrouskem a dáme na teplé místo na 30-40 minut kynout.
Než těsto vykyne uděláme náplň. Krok 3: Nasekanou cibuli podusíme v malém množství rostlinného oleje. Očistíme jednu velkou mrkev a nastrouhanou, přidáme k cibuli, dusíme, dokud nezměkne. Zatím nakrájíme nebo nastrouháme zelí na tenké proužky, přidáme k zelenině a vše dusíme. Aby byla zelná náplň šťavnatá, přidáme rajčatovou šťávu. Promícháme, přidáme sůl, cukr a černý pepř podle chuti. Dusíme do změknutí pod pokličkou. Dušené zelí necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krok 4: Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverce do středu každého dáme zelnou náplň. Poté těsto opatrně nahoře sevřeme, aby vznikl rovnoměrný tvar Hotové pirohy dáváme švem dolů na plech, vyložený papírem na pečení, lehce potřený olejem. Necháme na teplém místě na 20-30 minut, aby pirohy ještě nakynuly.
Zapneme troubu na 180 ° C.
Před vložením do trouby potřeme pirohy rozšlehaným vejcem a pečeme cca 25 minut. Aby byly měkčí a dlouho neokoraly, je po upečení na pár minut přikryjeme čistou, vlhkou utěrkou.

Zveřejněno 30. 8. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace z ruské kuchyně.

Рецепты, Кулинария

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pirohy se zelnou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z1gq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pirohy se zelnou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z1gq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: no jo máte pravdu patří to půl na půl s mlékem podle mého ale oni tam mají jen vodu tak jsem to zapomněla napsat - :-) díky za komantář a přeji hezký den :-K

:-K
"a přiléváme postupně vodu s mlékem,"
Možná si sedím na vedení;-) ale nezdrhlo vám ze SUROVIN nějaké mléko? Máte tam pouze 1PL na kvásek

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí suché, cukr krupice, mléko, vejce, sůl, olej slunečnicový, zelí bílé, cibule, mrkev, omáčka rajčatová, sůl, pepř mletý, olej rostlinný, vejce

Přidat fotografie receptu