Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 481 kJ /
354 kcal
Bílkoviny6,20 g
Tuky15,35 g
Vláknina11,03 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy43,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu zvolenou podle chuti očistíme, omyjeme a kromě 1 brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme rozpustit sádlo a orestujeme klobásu nakrájenou na kolečka. Přidáme cibuli a česnek, po chvíli i ostatní zeleninu, kromě brambor, restujeme a přidáme papriku. Krok 2: Promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme 3 brambory na kostičky a jednu nastrouhanou najemno na zahuštění. Krok 3: Přidáme sůl, koření a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor, dle potřeby dochutíme a nakonec přidáme nasekané čerstvé lístky celeru a libečku (v zimě může být z mrazáku). Polévku můžeme podávat jako přesnídávkovou s rozpečeným pečivem.

Zveřejněno 6. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yZRw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yZRw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tomik.ja: :-) moc děkuji, potěšilo mě to, také někdy zahušťuji ale někdy není potřeba :-K přeji krásný den

Dobrota. Přidal jsem trochu jíšky na zahuštění. ;-)

Suroviny:
brambory, klobása moravská, cibule, mrkev, cuketa, celer, pórek, květák, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, koření nové koření, pepř černý, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, zelená nať, libeček

Přidat fotografie receptu