Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové jazyky na černo

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 115 kJ /
745 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky34,42 g
Vláknina16,96 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 4,86 g
Sůl12,10 g
Sacharidy94,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 10. 9. 2021

Poznámka autora Gregusa

Na tento způsob jsme původně dělali zaječí předek, ale jak často asi seženeme zajíce? Proto takto začala maminka dělat ty jazyky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazyky na černo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2j6P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazyky na černo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2j6P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, celer, mrkev, petržel, citron, bobkový list, koření nové koření, pepř, tymián, povidla švestková, perníčky, sůl, rozinky, šťáva citronová, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu