Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ricottové noky s kokosem a jahodovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 998 kJ /
2 629 kcal
Bílkoviny60,34 g
Tuky133,31 g
Vláknina27,01 g
Cholesterol 486 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy283,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ricottu dáme do mísy a rozmícháme s vejcem a špetkou soli, přidáme prosátou mouku a rozpuštěné máslo, zpracujeme na hladké nelepivé těsto a necháme asi 5 minut odležet. Krok 2: Rukama tvoříme malé válečky - noky a ihned je vkládáme do vroucí osolené vody, vaříme je, dokud nevyplavou na povrch, pak je vybereme z vody, necháme okapat a potřeme je rozpuštěným máslem. Nakonec je ještě teplé obalíme v kokosu. Krok 3: Jahody nakrájíme na malé kousky. dáme do malého kastrůlku, podlijeme 50 ml studené vody, přidáme cukr a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme opět v 50 ml vody a přilijeme k jahodám. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí, asi 2 minuty. Poté odstavíme z plotny a necháme krátce vychladnout. Noky dáme na talíř, polijeme omáčkou a ještě posypeme zbylým kokosem.

Zveřejněno 21. 9. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Inspirace: Vaříme krok za krokem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricottové noky s kokosem a jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MM9G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricottové noky s kokosem a jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MM9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr ricotta, vejce, mouka polohrubá, sůl, máslo, kokos, jahody mražené, cukr krupice, škrob kukuřičný, voda

Přidat fotografie receptu