Cibulové chutney (čatní)
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude výbornou alternativou k tradičně používaným dochucovadlům jako je hořčice nebo kečup.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 183 kJ / 1 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 24,95 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 240,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli na čtvrtky a poté na širší proužky. Chilli papričku omyjeme a zbavíme jadřince. Důkladně omyjeme 1 sklenici o obsahu 0,75 l.
Krok 2: Na olivovém oleji orestujeme cibuli spolu s nakrájenou chilli papričkou po dobu přibližně 10 minut.
Krok 3: K orestovanému základu přidáme cukr a sůl. Zalijeme vinným octem a pozvolna vaříme zhruba 25 minut.
Krok 4: Uvařené chutney navrstvíme do připravené sklenice.
Otřeme pečlivě okraje sklenic. Ihned uzavřeme a necháme vychladit. Krok 5: Podáváme ke grilovaným masům, sýrům nebo do hamburgerů.
Otřeme pečlivě okraje sklenic. Ihned uzavřeme a necháme vychladit. Krok 5: Podáváme ke grilovaným masům, sýrům nebo do hamburgerů.
Zveřejněno 6. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulové chutney (čatní)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ENJ4
Moje poznámka
Cibulové chutney (čatní)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ENJ4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 2 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 20 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené zelí
Neregistrovaný před 5 minutami
Brownie
Neregistrovaný před 8 minutami
Vločková polévka se zeleninou
Neregistrovaný před 12 minutami
Česneková pomazánka z cottage
Neregistrovaný před 14 minutami
Noky se špenátovo-smetanovou omáčkou a žampiony
Neregistrovaný před 15 minutami
Šumavská bramboračka
Neregistrovaný před 20 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 24 minutami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
Neregistrovaný před 27 minutami
Celer v pivním těsíčku
Neregistrovaný před 30 minutami
Brokolicová polévka
Neregistrovaný před 35 minutami
Suroviny:
olej olivový,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
cukr hnědý,
sůl,
ocet vinný červený
Komentáře (1)