Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová kachní polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

240 min (120 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 061 kJ /
254 kcal
Bílkoviny15,35 g
Tuky1,81 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy36,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk.
Z uvařených krků obereme maso, dáme stranou a udržujeme teplé. Krok 2: V hotovém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu. Když je zelenina měkká, přidáme hladkou mouku a vše rozmixujeme. Krok 3: Přidáme mléko, vrátíme na sporák a necháme mírně povařovat, abychom získali krémovou konzistenci. Nakonec dochutíme bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Krok 4: Do středu talíře navrstvíme maso, přidáme polévku a ozdobíme petrželovou natí.

Zveřejněno 16. 10. 2021

Poznámka autorky Kocmax

Dobré je také přidat pod maso na dno talíře vařené široké nudle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kachní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zqp6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kachní polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zqp6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk kachní, mrkev, petržel, celer, mléko nízkotučné, mouka hladká, bobkový list, pepř bílý mletý, ořech muškátový, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu