Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kuřecí stehna s povidlovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 541 kJ /
607 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky17,60 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená stehna rozkrojíme v kloubu, horní část vykostíme, omyjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 40 minut.
Zatímco se pečou, připravíme přílohu (bramborové knedlíky nebo noky) a omáčku. Krok 2: V hluboké pánvi nebo rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a osmahneme zlatou jíšku.
Za stálého prošlehávání zalijeme trochou studeného vína (kdo nemá rád, použije vývar) a uděláme hladkou kašičku. Přidáme povidla a pokrájené sušené švestky, promícháme, stáhneme teplotu a pomalu cca 20 minut provaříme. Krok 3: Podle chuti přidáme sůl, kůru, skořici a dle potřeby i cukr. Podle hustoty můžeme mírně naředit vínem.
Upečené maso nakrájíme a podáváme s omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit například bramborový knedlík nebo noky.

Zveřejněno 26. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená kuřecí stehna s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV9r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená kuřecí stehna s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV9r

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, máslo, mouka hladká, povidla švestková, víno červené, švestky sušené, sůl, skořice, kůra citronová, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu