Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Skandinávská" rybí polévka

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

Množství surovin je jen velmi orientační.

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 336 kJ /
319 kcal
Bílkoviny49,83 g
Tuky2,16 g
Vláknina8,13 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy21,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmažím větší kousky kořenové zeleniny, zasypu moukou, osmažím ji a zaliji vodou. Osolím, přidám bobkový list, celý pepř a nové koření, uvařím do měkka a rozmixuji na hladký krém - dříve však vyjmu koření. Krok 2: A kde je to filé? To přijde na řadu teď: polévku přivedu k mírnému varu a vložím rozmrazené filé, které se se během pár minut uvaří. Pak ho rozkouskuji v hrnci s polévkou vařečkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši. Krok 3: Polévku můžeme okyselit citrónem nebo přidat kysanou smetanu nebo s ní polévku korunovat na talíři - a je za pár minut hotovo!

TIP: Jak udělat vánoční rybí polévku?

Zveřejněno 26. 12. 2021

Poznámka autorky Dajda

K přípravě této polévky mě inspiroval výrobek firmy Knorr stejnojmenného názvu. Byť šlo o pytlíkovou polévku, byla velmi dobrá, a tak jsem se snažila vynalézt její bezpytlíkovou variantu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Skandinávská" rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOA1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Skandinávská" rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOA1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dajda: Ne,ne, ja uz to vidim, musi stacit file! :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Vida, zapomněla jsem! Díky za připomenutí! Koření bych raději před mixováním vyndala.

Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.

Tak ta fotka mě dostala a recept taky! Už vařím rybí polévku, to už je jisté ! Jak to krásně vypadá, to si manžel pošmákne ! Už je uložena! Přidej to koření do surovin, jinak ho tam zapomenu dát!:-D Zeleninu umixovat i s kořením, kromě bobkového listu, že ano!

Dajda: :-K:-K

maris: Rádo se stalo. :-K Slova chvály od tak skvělé kuchařky pohladí na duši.

Bylo to rychle, já na Štědrý den rybí polévku nedělám, tak dnes to pro mě byla vítaná změna;-):-)
Děkuju:-K

maris: Každé foto vítáno, zvláště takto pěkné. :-K To ale byla rychlost!

Dajdo, polévka je výborná. Taky vzpomínám na Frionor :-)
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept:-8

Suroviny:
filet rybí, mrkev, celer, máslo, olej, mouka hladká, sůl, smetana kysaná, bobkový list, koření nové koření, pepř, citron

Přidat fotografie receptu