Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový guláš II.

Pokud nám doma zbyde uzenina, můžeme ji zpracovat do oblíbeného bramborového guláše. Dá se ohřát, pokud zbyde od oběda, bude dobrou večeří. Bramborový guláš je česká klasika, která nikdy nezklame.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie814 kJ /
194 kcal
Bílkoviny5,11 g
Tuky0,41 g
Vláknina8,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 418 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy39,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené brambory na kostičky a chvíli mícháme. Přisypeme papriku, zalijeme horkou vodou tak, aby byla těsně nad bramborami. Krok 2: Osolíme, přidáme kmín, kolečka klobásy a necháme asi 15 minut vařit. Krok 3: Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně.

TIP: Guláš není jen z hovězího nebo z vepřového masa

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový guláš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Skvělý

kuchař jak víno 30. 4. 2014 16:15
Teď se na to chystám a to vařit neumím. Sakra, to zas budou nervy :(:D

Ted ho varim.....krasne to voni a doufam ze bude i chutnat!;-):-))

Chtěla jsem se zeptat, na kolik porcí tenhle recept je.:-)

smetana tam vůbec nemusí být,stačí mouka s vodou a je to :-)(:yes:

dnes ho vařila přítelkyně já to pouze dodělal a dochutil a myslím že se povedl...místo mouky na zahuštění jsem použil bramborový škrob - lépe se rozpouští:-p...dávám plusák;-):yes:

PO mnoha pokusech o dobrý gulášek, tento označuju za nejlepší :))) :yes:

A misto oleje maslo.

Je to jeste lepsi, kdyz se prida majoranka a 3 strousky trenyho cesneku.

fany, doufám, že se u nás v kuchyni nikdy neobjevíš(neobjevíte):-!:-((

Dámy děláte jako když vaříte thajskou kuchyni vás bych chtěl mít doma:-))

vypada to fakt hezky. hned ho jdu vyskouset.:-p

???

jenze v ostanich receptech na tento gulas pisou ze smetana ke slehani.tak nevim co by bylo lepsi??

A já přidávám bodík!!! Se zakysanou smetanou jsem to ještě nedělala....myslím buřtguláš, samozřejmě:-8:yes:

Lucik(neregi.):-),vždyť je to napsané v surovinách i postupu:-O-zakysaná smetana;-).

ta smetana...ma byt zakysana smetana nebo smetana ke slehani???poradte prosim

Tak jdu na to!!!!!!!!:-p

Damientaho 27. 9. 2009 10:10
Parada vypada to dobre uz du varit :)

Moc dobrý... všichni jsme si pochutnali:-p. Díky za recept:yes:

Maslela jsem, že dělám v pondělí buřtguláš a on z toho vyšel bramborový guláš II. :-D:-D Když on tu byl tak opuštěný a bez fotky a bez bodu ... ;-)

Tématické fráze:
buřtguláš kluci v akci, bramborovej gulas, braborový guláš, guláš, bramorovy gulas, buřtguláš recept kluci v akci, branborovy gulas, bramborovýguláš, brmborovy gulas, bamborový gulaš, nejlepší buřtguláš, recepty-bramborový guláš, bramborových gulas, bramborovy, jak se vari bramborovy gulas, guláš s bramborem, brambovy gulas, brambrovy gulas, jak uvařit gulaš, bramborový guláš-recept

Suroviny:
klobása, brambory, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, sůl, olej, mouka hladká, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu