Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajská polévka z krůtích krků

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 088 kJ /
260 kcal
Bílkoviny10,35 g
Tuky2,51 g
Vláknina12,99 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 2,12 g
Sůl4,61 g
Sacharidy43,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté krůtí krky dáme do hrnce, přidáme očištěnou cibuli nakrájenou na měsíčky nasekaný zázvor, chilli a pepř v čajovém sítku. Zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem, přidáme 2 lžíce rybí omáčky a uvaříme doměkka. Krok 2: Než se krky uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, pórek na kolečka, papriky na nudličky. Podle návodu připravíme rýžové nudle. Uvařené krky vyndáme stranou, odstraníme sítko s pepřem a dáme do vývaru zeleninu uvařit na skus. Krok 3: Do hotové polévky obereme maso z krků a vložíme prohřát nudle, nakonec dáme miso a už nevaříme. Dle potřeby dochutíme polévku rybí omáčkou (nahrazuje sůl, ale pozor i miso je slané), šťávou limety nebo citronu. Polévku podáváme v misce, posypanou lístky koriandru.

Zveřejněno 25. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajská polévka z krůtích krků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOG5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Thajská polévka z krůtích krků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOG5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krky krůtí, cibule, pepř, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, pórek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, limetka, omáčka rybí, pasta miso, nudle rýžové, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu