Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašský salát speciál podle ČSN

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kimlo kimlo

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min + doba odležení v chladničce

120 min (120 min příprava, + doba odležení v chladničce)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 427 kJ /
5 599 kcal
Bílkoviny85,64 g
Tuky504,56 g
Vláknina33,08 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 17,21 g
Sůl42,30 g
Sacharidy164,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Krok 2: Očistený zeler a mrkvu uvaríme do mäkka vo vode. Krok 3: Zemiaky pretlačíme cez mriežku do misy a zmiešame so salámou a uhorkami, ktoré sme nakrájali na rezance. Pridáme zeler a mrkvu pokrájané na kocky a zamiešame. Krok 4: V octe rozmiešame cukor, horčicu, soľ a worcester, zalejeme šalát, pridáme majonézu a dobre premiešame. Krok 5: Nakoniec okoreníme a primiešame hrášok. Necháme pár hodín odstáť v chladničke.

Zveřejněno 2. 3. 2022

Poznámka autora kimlo

Recept je z knihy Receptur studenej kuchyne. Na prípravu tohto šalátu používam po viacerých skúsenostiach salámu Lyoner, dá sa kúpiť v obchodnom reťazci. Ale každý si môže dať salámu aká mu chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vlašský salát speciál podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gyl8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vlašský salát speciál podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gyl8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, salám měkký, okurky sterilované, hrášek, celer, mrkev, hořčice plnotučná, cukr krystal, pepř mletý, ocet, majonéza, omáčka worcesterová, sůl

Přidat fotografie receptu