Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patriik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 091 kJ /
1 456 kcal
Bílkoviny147,33 g
Tuky75,31 g
Vláknina22,14 g
Cholesterol 496 mg
Sodík 385 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy42,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V papiňaku nechat rozpustit sádlo, následně vložit nadrobno nakrájenou cibuli, nechat zesklovatět a přidat na plátky nakrájený česnek. Krok 2: Vložit na menší kostky nakrájené maso, přidat sůl a pepř a restovat, dokud se neodpaří šťáva. Krok 3: Následně posypat kmínem a červenou paprikou, promíchat a zalít horkou vodou, aby maso bylo jen částečně zalité. Vložit masox a bobkový list. Uzavřít papiňák a nechat vařit 30 min na mírném ohni. Krok 4: Zakysané zelí přecedit a důkladně propláchnout vodou, po uplynutí času přidat do papiňáku a opět uzavřít na 10-15 min. Krok 5: Po této době přidat kelímek zakysané 12% smetany. Promíchat a dále už nevařitt.. Dle chuti přidat sůl, pepř a cukr.

TIP: Segedínský guláš - návod na přípravu

Zveřejněno 3. 3. 2022

Poznámka autora Patriik

Pokud je guláš řídký, tak přidat trochu hotové tmavé jíšky.

Přeji všem dobrou chuť. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOr5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOr5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, česnek, kmín drcený, paprika čerstvá červená, masox hovězí, bobkový list, pepř, smetana zakysaná 12%

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu