Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruský boršč z papiňáku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

oring

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba tepelné úpravy: 95 min Záleží jak komu trvá vše nakrájet, něco se dá nastrouhat.

95 min (95 min tepelná úprava, Záleží jak komu trvá vše nakrájet, něco se dá nastrouhat. )

Suroviny pro 12 porcí

Vzhledem k pracnosti s krájením se vyplatí část zamrazit.

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 472 kJ /
3 937 kcal
Bílkoviny274,79 g
Tuky254,29 g
Vláknina35,96 g
Cholesterol 870 mg
Sodík 10,04 g
Sůl24,10 g
Sacharidy120,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Recept je pro velký 8 litrový tlakový hrnec Krok 2: Přímo v hrnci na rozpuštěné slanině zpěníme cibulku. Krok 3: Všechno maso nakrájíme na drobné kousky. Taktéž všechnu zeleninu a brambory nakrájíme na menší kousky. Něco můžeme hrubě nastrouhat (určitě červenou řepu). Opláchneme morkové kosti. Krok 4: Maso a zeleninu i s morkovými kostmi dáme do papiňáku, zalijeme asi 2 litry vody, zaklopíme a pod tlakem vaříme 45 minut. Krok 5: Mezitím do smetany na vaření vmícháme rajský protlak, mletou papriku, cukr a citronovou šťávu. Také nasekáme libeček. Krok 6: Po otevření tlakového hrnce vyjmeme kosti (již bez morku), vmícháme smetanu s ingrediencemi a povaříme ještě cca 5 minut. Krok 7: Hotový boršč podáváme s nasekaným libečkem nebo jinou bylinou na ozdobu a kysanou smetanou.

Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 9. 3. 2022

Poznámka autora oring

Pokrm je nazýván polévkou. Ale jde o velmi vydatné jídlo, které nás zasytí na dlouhé hodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruský boršč z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9m5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruský boršč z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9m5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, maso vepřové, maso uzené, kost hovězí morková, voda, slanina uzená, cibule, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, mrkev, celer, řepa červená, brambory, zelí, smetana na vaření, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, cukr, mouka hladká, šťáva citronová, libeček, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu