Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční fazolová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min Před začátkem přípravy fazole necháme namočené ve studené vodě.

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, Před začátkem přípravy fazole necháme namočené ve studené vodě.)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 261 kJ /
1 735 kcal
Bílkoviny99,34 g
Tuky34,61 g
Vláknina90,54 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 518 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy213,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě. Krok 2: Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo nakrájejte, česnek prolisujte, vše dejte do druhého hrnce na polévku a na oleji orestujte. Krok 3: Na kostičky nakrájejte bílé zelí, bramboru a rajčata a přimíchejte do hrnce s orestovanou zeleninou. Ochuťte kořením, zalejte trochou vody a nechte vařit. Krok 4: Jakmile máte uvařené fazole, přidejte jejich čtvrtinu do polévkového hrnce. Ze zbytku udělejte pyré, přimíchejte také do polévkového hrnce. Špek můžete nakrájet na kostičky, přidat do talíře a servírovat.

Zveřejněno 22. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wk4J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wk4J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes: hned bych si dala :-K

Suroviny:
fazole, zelí bílé, bůček vepřový, zelenina, cibule, celer, petržel, mrkev, česnek, brambory, rajče, tymián, pepř, sůl bylinková

Přidat fotografie receptu