Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min doba tepelné úpravy v tlakovém hrnvi

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, doba tepelné úpravy v tlakovém hrnvi)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 172 kJ /
1 714 kcal
Bílkoviny80,91 g
Tuky90,51 g
Vláknina39,88 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,22 g
Sacharidy127,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 2: Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme.
Žampiony na polovinu, cibuli a celer na céčka, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Brambory překrojíme na půlky a ty nakrájíme na 5 mm silné plátky. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý tuk dáme kmín a uzeninu a restujeme 3 minuty. Přidáme cibuli, česnek a mrkev, promícháme a restujeme další 3 minuty. Krok 4: Dále přidáme brambory, žampiony, celer a pórek. Osolíme, mírně opepříme, podlijeme vývarem a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dáme na sporák na silný plamen. Až začne tlakový ventil syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut. Krok 5: Poté hrnec odstavíme a necháme ještě 2 minuty stát.
Jídlo na talíři posypeme čerstvým pórkem, zelenou částí jarní cibulky a můžeme přizdobit celerovými lístky.

Zveřejněno 1. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVAN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony s uzeninou a zeleninou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVAN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tejaja: :-KIvana Ch::-K Jaromira18: :-KMoc vám děkuji:-K
Terezko,já hodně často používám papiňák a dodnes nepochopím maminku,jak může stát u sporáku nad kastrolem a přes hodinu něco hlídat a míchat.Ale kdysi byla svědkem jak tetě bouchla stará maďarská kukta naplněná hrachem:-D

;-) Pekný recept, tiež patrím k tým, ktorý majú radi tlakáč. :-K;-)

<3<3:-D:-D:-K:-K

Dobrůtka, ráda vařím v papiňáku, moc se těším až nám to uvařím.:-K:-K

Marie Svarcova: Děkuji,Maruško:-K
U nás se tyto papiňákové rychlovky dělají,když člověk probendí celé dopoledene po různých kontrolách a dopředu není nic uvařeného:-8

:-):yes:poc hezký recept :yes: <3

Suroviny:
bůček uzený, klobása, žampióny, celer řapíkatý, pórek, cibule, česnek, mrkev, brambory, sádlo, kmín celý, vývar zeleninový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu