Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s červenou řepou a kokosovým mlékem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 341 kJ /
799 kcal
Bílkoviny20,60 g
Tuky60,40 g
Vláknina5,31 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy40,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci na oleji restujeme pár minut a zalijeme
vývarem, který zrovna máme, nebo jen vodou. Pokud nemáme vývar, přidáme sypké polévkové koření bez konzervantů. Krok 2: Přivedeme k varu, snížíme stupeň tepla a uvaříme zeleninu na skus. Přidáme červenou řepu,
sůl, pepř a dovaříme vše doměkka. Přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme do hladké konzistence. Krok 3: Poté strouhneme třikrát muškátový oříšek, necháme přejít var a můžeme podávat. Na talíř přidáme libeček (nebo petrželku) posypeme sýrem a zvlášť v misce máme krutonky, každý
si dá dle chuti .

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 6. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s červenou řepou a kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Pjo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s červenou řepou a kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Pjo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar masový, mrkev, petržel, celer, olej olivový, brambory, řepa červená, zázvor, mléko kokosové, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, libeček, sýr parmazán strouhaný, krutony

Přidat fotografie receptu